[FOTO] Mladi posuški glazbenici oduševili mostarsku publiku

U prepunom parku Zrinjevac sinoć se održao pravi glazbeni spektakl koji su pripremili MozART mališani. “Nakon čarobne noći teško je naći prave riječi za opisati sreću, zadovoljstvo i emocije koje su nas prožimale tokom koncerta. Svo uloženo znanje, trud, vrijeme i ljubav stostruko se vratilo osmijesima koji su se žarili na dječjim licima” rekla je Ivana Filipović, predsjednica Udruge MozART.

Ovo je prvi put da smo imali priliku vidjeti kako zajedničkim snagama dječje pjesmice i klasičnu glazbu izvode dječica od 3 do 12 godina. Posebnost  ovog koncerta je što se na pozornici izmjenjivalo preko 140 djece koji su zajedničkom suradnjom poklonili gradu na Neretvi šarolik glazbeni program. Koncert je bio raznovrstan jer su se mogle čuti solo izvedbe, dueti flauta i violončela, ansambli violina te zbor učenika Glazbene škole Ivana pl. Zajca, kao i zajedničke izvedbe polaznika Male škole glazbe i Glazbenog vrtića Posušje uz pratnju dječjeg orkestra glazbene škole.

“Premijerno su izvedeni aranžmani dirigenta i profesora Filipa  Miloševića koji je za ovu prigodu obradio najpopularnije dječje pjesmice, a sve to kako bismo obogatili i oplemeniti našu djecu, mladost ali i odrasle. Kako bismo vratili djecu na igru, pjesmu i ples u parku, a odmaknuli ih od telefona” poručila je nakon koncerta jedna od voditeljica Ivana Kolakušić.

Koncert je organizirala Udruga za promicanje umjetnosti i kulture MozART čije su osnivačice profesorice Ivana Filipović, Marija Polić, Ivana Kolakušić te voditeljica u Maloj školi glazbe i glazbenom vrtiću Posušje Brigita Baćak.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos da se dogodi glazbena čarolija te poručuju da je ovo samo početak jedne lijepe glazbene priče za koju se nadamo da će postati tradicija.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.