(FOTO) Rakićani na tjelesnom uče skijati!

Osnovna škola Ante Brune Bušića Rakitno je jedina škola u BiH koja u sklopu tjelesnog odgoja ima i disciplinu skijanja. Tako bi se u jednoj rečenici mogla opisati lijepa priča koja nam dolazi iz ovog posuškog sela. Zahvaljujući entuzijazmu profesora Marina Markote njegovi učenici se mogu pohvaliti sa znanjem skijanja, discipline koja zahtjeva izuzetan napor i upornost. Iako se skijanje uči samo u tijeku studija kineziologije, rakitski učenici su već odradili dobar posao i upoznali se sa osnovama ovog, po mnogima, najuzbudljivijeg sporta.

“Više od pola učenika naše škole u Rakitnu prošlo je obuku skijanja i svi su naučili skijati, neki bolje, neki lošije ali svi skijaju” kaže nam prof. Marin koji radi i u školi na Vraniću pa nastoji uključiti i njihove đake.
“Sve se zapravo događa u suradnji sa školom skijanja “Zovko”, autoprijevoznikom “Posušje bus” i Ski-nature park Blidinje jer sama organizacija je dosta zahtjevna. Međutim, svi oni imaji razumijevanja i na kraju se sve dobro završi” dodaje Marin.
Ovo je jedna izvrsna i nadahnjujića priča za sve one koji svakodnevno jadikuju kako se u ovoj državi ništa ne može. Može se, itekako. Sigurno da bi bilo puno lakše da država ima razumijevanja i da podupire ovakav način rada, da sufinancira sam projekt, ali i bez njene pomoći rezultati ne izostaju.

Upravo su prošli tjedan učenici dobili diplome o znanju skijanja. Na pitanje što je dalje u planu, prof. Markota kaže kako je cilj u projekt uključiti što više škola i djece te na kraju uvesti i natjecanje koje će pokazati tko najbolje skija, a što je još i važnije probuditi natjecateljski duh među svim učenicima.
Skijanje kao sport ima ogromnu publiku u svijetu, a posušani imaju mogućnost skijati na svom tlu u sklopu skijališta u Parku prirode Blidinje. Upravo to kao i blizina Jadranskog mora čini Posušje jednim od najpoželjnijih mjesta za život.
Priče poput ove iz Rakitna neka nam budu na ponos i inspiraciju.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.