[FOTO] Rehabilitacijski centar Soleus iz Posušja od sada u moderno opremljenom prostoru

Rehabilitacijski centar Soleus iz Posušja napravio je veliki korak naprijed u poslovanju i odnosnu prema svojim klijentima. Male i pretijesne prostorije zamjenili su moderno opremljenim prostorom koji ispunja najviše svjetske standarde za potrebe ovog posla.

Rehabilitacijski centar Soleus je mjesto koncipirano na način da nudi kompletnu rehabilitaciju na jednom mjestu. Ono što Soleus čini izuzetno posebnim je stručnost tima koji čine fizioterapeuti Danijel Boban i Marijana Mandurić koji su svoje iskustvo stjecali u Zagrebu, a u ovom centru surađivat će sa liječnicima specijalistima. Ovaj centar nudi veliki broj usluga: fizioterapeutski klinički pregled, suradnju sa specijalistima, znanstveno dokazanu manualnu terapiju, moderne uređaje  za fizikalnu terapiju, individualnu i grupnu kineziterapiju u svrhu prevencije, rehabilitacije, poboljšanje posturalnog držanja i atletskih sposobnosti,  te različite vrste masaža i fizioterapiju u kući. Od znanstveno dokazane manualne terapije u Soleusu  se primjenjuje više koncepta od kojih se posebno ističu Maitland, Cyriax i Fascijalne manipulacije.                                                                                         

Maitland – Ortopedska Manualna terapija – jedina je edukacija manualne terapije koja se u svijetu boduje s ECTS bodovima, spada u sami vrh manualnih terapija, u početnom i trajnom liječenju funkcionalnih poremećaja kod zglobova, mišića i živčanog sustava. Ono što koncept čini posebnim jest kombinacija individualnog i specifičnog liječenja pacijenta s kliničkim iskustvom terapeuta i najnovijim znanstvenim saznanjima uz korištenje tehnika mobilizacije. Funkcionira na način da svaki fizioterapeut na individualan način pristupa svom pacijentu čiji napredak terapije prati od samog dolaska pacijenta do posljednje faze njegove terapije. Maitland manualna terapija posebno pomaže kod akutnih i kroničnih bolnih stanja, postoperativnih stanja, operacija kuka, koljena, lakta, ramena ili kod različitih sportskih ozljeda koji zahtijevaju pravilnu dijagnostiku kako bi odradili pravilnu rehabilitaciju.                                                                         

Cyriax – Ortopedska Manualna terapija – moderna ortopedska manualna metoda koja koristi tehnike poprečne frikcije (frikcijske masaže), mobilizacije, manipulacije i trakcije zglobova te zglobne infiltracije (radi liječnik specijalist). Uspješno otklanja tegobe lokomotornog sustava koje nastaje kao posljedice ozljede i bolesti lokomotornog sustava.        

Fascijalna manipulacija ili Stecco metoda – metoda manualne terapije kojom se tretira fascija. Manipulacijom fascije  postižemo bolje klizanje između slojeva fascije te vraćanje normalne funkcije tijela i uklanjanje boli koja je prisutna. Fascijalnu manipulaciju nazivaju prirodnim botoksom jer se opuštanje fascije povećava cirkulacija, poboljšava se boja i tekstura kože.

Pored ovih terapija u Soleusu se radi i neurološka fizioterapija kojom se ublažavaju neurološki poremećaji koji mogu nastati kao posljedice moždanog udara, Multiple skleroze, Parkisonove bolesti i dr.

Uz ove koncepte koristimo i druge vrste terapije: masaža (sistematska manipulacija mekih tkiva u terapijske svrhe. Pritiskom na točno određene dijelove tijela, preko kože, djeluje se na mišićni, živčani i limfni sustav) ,  kineziterapija (primjenjuje pokret u prevenciji i liječenju prirođenih deformacija, bolesti ili ozljeda), kinesiotaping (specijalna metoda lijepljenja posebnim trakama kojom podupiremo funkciju zglobova i mišića, smanjuje se bol u zahvaćenom području, poboljšava cirkulacija krvi i regulira limfni tok).

Rehabilitacijski centar Soleus posjeduje i BTL uređaj za magnetoterapiju i elektroterapiju. Uređaj za magnetoterapiju se koristi jedinstvenom tehnologijom fokusiranog magnetnog polja te je jedan od najboljih uređaja na tržištu.  Terapija magnetskim poljem je dokazan medicinski pristup koji se koristi u ublažavanju boli, smanjenju upale i ubrzavanju zacjeljivanja tkiva. Uređaj za elektroterapiju je jedan od najnaprednijih uređaja na tržištu s rasponom struja niske i srednje frekvencije koje se primjenjuju u terapijske svrhe. Elektroterapija je  dokazan i učinkovit oblik ublažavanja bolova i poticanja rada mišića.

Rehabilitacijski centar Soleus sadrži ordinaciju za preglede i terapiju te suvremeno opremljenu dvoranu za kineziterapiju, a veliko iskustvo i stručnost osoblja

Rehabilitacijski centar se nalazi u Ulici Mile Bošnjaka 9.

Kontakt: Danijel Boban 063 883 700 / 092 212 7508

Danijel Boban
-Diplomirani specijalist mišićno koštane fizioterapije

 • Student preddiplomskog studija Sportskog treninga
 • Službeni fizioterapeut Taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine, Taekwondo kluba Poskok i Nogometnog kluba Inter
 • Iskustvo rada u većini bolnica Grada Zagreba(KBC Rebro, KB Dubrava, Traumatološka bolnica, Institut za tumore,…)
  Suradnja sa vrhunskim sportašima:
  -Ilija Jukić(Taekwondo) – najperspektivniji sportaš BiH u 2021.godini
  -Martin Buschkamp(MMA, BJJ) – UFC borac

Dodatne edukacije: Ortopedska Medicina Cyriax, Ortopedska manualna terapija Maitland, FIFA Sportska medicina i dr.

Marijana Mandurić

 • Prvostupnik Fiziterapije
 • Apsolvent Magistarskog studija Kliničke fizioterapije
 • Iskustvo rada – Sveučilišna KB Mostar
 • Suradnja sa Taekwondo klub Poskok i Nogometni klub Inter.
  Suradnja sa vrhunskim sportašima:
 • Martin Buschkamp(MMA, BJJ) – UFC borac

Dodatne edukacije: Fascijalne manipulacije, FIFA Sportska medicina, Neurološka terapija Normalni pokret i dr.

PR članak

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.