Fra Jozo Zovko: Vrijeme je da ugasimo televiziju otvorimo Bibliju i uzmemo krunicu

Fra Jozo Zovko: Gospa nas je u Međugorju pozvala da čitamo svaki dan Božju riječ. “Draga djeco, Danas vas pozivam da u svojim kućama svaki dan čitate Bibliju. I neka bude na vidljivom mjestu, da vas uvijek potiče da je čitate i da molite”. 18. listopad 1984.

Poslušajte riječi koje govori fra Jozo Zovko o Bibliji, o čitanju i razmatranju Božje riječi.
Zašto staviti Bibliju na vidljivo mjesto u stanu, govori fra Jozo Zovko?
U više svojih poruka kazanih preko vidjelaca Gospa – Kraljica Mira nas poziva na čitanje Svetog pisma, Riječi Božje.
Sveto pismo u svakoj obitelji treba imati posebno mjesto, kako bismo ga svakodnevno mogli čitati i razmatrati, živjeti s njime. Tako čineći, na putu smo kojim nas Marija želi voditi k Isusu.
Zašto uzimati svaki dan Božju riječ, govori fra Jozo Zovko?
„Stavite Sveto pismo na vidljivo mjesto u vašoj obitelji i čitajte ga.“
Te majčinske riječi i pozivi poznati su nam i iz ranijih njezinih poruka u kojima nas je pozivala na čitanje Svetoga pisma.
Što će se dogoditi ako svaki dan uzimamo Božju riječ, govori fra Jozo Zovko?
U mjesecu rujnu 1999. godine kaže nam: „Pozivam vas da, čitajući Sv. pismo, obnovite molitvu u svojim obiteljima i doživljavate radost u susretu s Bogom, koji beskrajno ljubi svoja stvorenja.“
Vjerujemo li da je isti živi Bog u Bibliji i u Euharistiji, govori fra Jozo Zovko?
Možemo reći da je Riječ Božja osoba, Isus Krist. Čitajući i razmatrajući riječi Pisma susrećemo se s Isusom. Tako nam sveti Jeronim govori: „Ne poznaje Krista tko ne pozna Pisma.“ Zbog toga Drugi vatikanski sabor kaže kako je Crkva uvijek častila božanska Pisma slično kao i samo Gospodinovo Tijelo, budući da – osobito u svetoj liturgiji – ne prestaje uzimati i pružati vjernicima kruh života tako sa stola riječi Božje kako sa stola Tijela Kristova (usp. DV 21).
Na istu razinu Crkva stavlja Riječ Božju i Euharistiju. Kad smo pred Euharistijom možemo se klanjati tajni beskrajne Božje ljubavi i Gospa, govori fra Jozo Zovko.
Kršćani ne mogu živjeti bez ove knjige, ona je harana i piće naše duše.
POSLUŠAJTE:

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.