Fra Mario Knezović: Dara iz Jasenovca ili Kako dobro lagati i mrziti

Pretprodaja stanova Posušje
Sve više drame se diže oko srpskog filma “Dara iz Jasenovca”, komentirao ga je i fra Mario Knezović.

Nakon brojnih prepucavanja na društvenim mrežama, sve više ljudi daje osvrt na jako kontroverzan film.

Podsjetimo, priča prati sudbinu djevojčice Dare i njezine obitelji u vrijeme Drugog svjetskog rata, neposredno nakon ustaško-njemačke ofenzive na Kozari, kada su mnoga djeca s tih prostora odvedena u Jasenovac, a potom premještena u logor Stara Gradiška.

Režiju potpisuje Predrag Antonijević, scenarij Nataša Drakulić, a naslovnu ulogu glumi 12-godišnja Biljana Čekić. Film je sniman u malom mjestu pored Sombora, u vjerno napravljenoj replici jasenovačkog koncentracijskog logora.

Među onima koji su pogledali film je i fra Mario Knezović.

Mučno je to gledati 2 sata i 5 minuta. Ako bi u jednu riječ stala moje misao o filmu ta riječ bi glasila NAIVAN. Film je baš naivan. To tvrdim jer je toliko proziran i bilo kojem gledatelju, osim onima koji žive na mržnji i laži, je lako uočiti koja mu je svrha. Tužno je da u dvadesetprvom stoljeću netko ima motiv praviti film koji je čista propaganda i platforma za širenje mržnje. Meta te mržnje je poslana na ove adrese: Hrvati, Katolička Crkva, Stepinca, časne sestre, fratre itd., napisao je između ostalog Knezović u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.