[FOTO] Fra Mladen Vukšić: “Dragi vjernici, ne bojte se, Isus se rodio da nas spasi!”

Pretprodaja stanova Posušje

Večeras je u kripti crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije slavljena svečana misa “polnoćka”. Iako samo ime kaže da je misa trebala započeti točno u pola noći, ove godine, zbog svima dobro poznatog razloga, misa je slavljena u 20:00 sati. U koncelebraciji svih župnih vikara iz naše župe, misno slavlje je predvodio fra Mladen Vukšić, župnik. U nadahnutom govoru kazao je vjernicima kako se narod kroz povijest uvijek bojao i kako je bilo i većih problema od korona virusa. No, uz pomoć Boga koji je postao čovjek problemi su se riješavali. “Dragi vjernici, ne bojte se, Isus se rodio da nas spasi. Bog je došao da nam da vječni život, vječnu sreću i vječno spasenje. To bi trebao biti smisao Božića” poručio je okupljenim vjenicima župnik fra Mladen ukazujući na to kako se sve više bavimo stvarima koje nemaju veze s Božićem.

Fra Mladen je na kraju dodao kako nam Božić mora biti vrijeme kada ćemo prekinuti svoje loše navike i krenuti nakon Božića s novim i boljim. “Ako se nakon Božića vratimo na staro, koji je onda smisao?” dodao je župnik, piše posuski.info

U kripti nove crkve okupio se veliki broj vjernika ali ipak nešto manje nego prošlih godina. Ove godine, dobar dio je ostao vani ispred crkve i u crkvenom dvorištu.

Bez obzira na epidemiolšku situaciju, Posušani su proslavili najradosniji katolički blagdan, a božićno veselje nastavit će u krugu svojih obitelji jer je to ipak smisao svega.

posuski.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.