FUTSAL: VELIKI INTERVJU S PONAJBOLJIM HAKLEROM S OVIH PROSTORA – DARIOM PENAVOM!

Ekipa, portala Posuški.info porazgovarala je s ponajboljim igračem futsala Dariom Penavom. Posušak sa trenutnom adresom u Livnu izdvojio je vremena za naš portal, pa pročitajte što je rekao našoj ekipi.

1.Pozdrav Dario, ukratko nam predstavite sebe   i klub u kojem trenutno nastupate?

Pozdrav svima! Zovem se Dario Penava, imam 27 godina, dolazim iz Posušja i trenutno nastupam za MNK Seljak iz Livna.

2.Kako je tekao vaš igrački put?

Kao mali, do svojih 17 godina, igrao sam za HŠK Posušje. Mogu reći da sam i u to vrijeme dosta igrao mali nogomet. Sa svojih 18 godina počeo sam nastupati za MNK Comunicare, današnji HFC Zrinjski Mostar. S tim klubom osvojio sam naslov Prve lige  Federacije BiH. Nedugo nakon toga otvorila mi se prilika za Austrijsku ligu u kojoj sam nastupao za dva kluba. Nakon tri godine Austrije vraćam se u Hrvatsku, točnije Zagreb i nastupam za MNK Uspinjaču i MNK Kozakiv. Spletom okolnosti vraćam se u BiH-u i nastupam za svoj sadašnji klub MNK Seljak iz Livna.

3.Kada ste počeli igrati futsal i koji vam je najdraži turnir koji ste osvojili?

Futsal sam počeo igrati još kao mlad, sa svojih 12 godina. Najdraži turnir koji sam osvojio i koji za mene i danas ima poseban značaj je Turnir mjesnih zajednica Posušje.

4.Kako je tekla prilagodba na „mali teren“ i da li se Dario namjerava još i više posvetiti futsalu?

Što se mene tiče taj teren mi je uvijek više odgovarao, tako da nekih težih prilagodbi i nisam imao. Svako slobodno vrijeme nastojim iskoristiti za usavršavanje svoje tehnike, to mi nikad nije bilo teško, jer smatram da jedino na taj način možeš napredovati i biti bolji.

5.Što te je nagnalo da prihvatiš poziv MNK Seljaka iz Livna i kakva situacija vlada trenutno u nekadašnjem futsal gigantu?

U tom vremenu imao sam dosta ponuda, a neke od njih su MNK Brotnjo i MNK Vrgorac, a ponuda Seljaka me najviše privukla zbog minutaže koju su mi nudili, a to sam smatrao i najboljom ponudom jer se tako mogu bolje pokazati. Situacija u klubu je odlična, te  atmosfera u ekipi i oko kluba. Zadnja 4.kola imamo 4.pobjede i sljedeći vikend nadam se da idemo po još jednu pobjedu u Brčko.

6.Trenutno ste peta momčad Premijer lige, može li MNK Seljak do vrha i koga vidite kao vaše najveće konkurente?

Cilj MNK Seljaka je da uđe u playoff, a to je prvih šest ekipa. Uz malo sreće mislim da bi mogli doći i do vrha. Najveći konkurenti po meni su MNK Zrinjski Mostar i MNK Stari Grad Mostar.

7.Kvaliteta Premijer futsal lige BiH-e?

Kvaliteta Premijer futsal lige BiH-e je dobra, ali naravno da uvijek može biti bolje. Svake godine liga je sve jača, jača i to je velika nagrada za sve igrače i ljude koji su u futsalu.

8.Igrate i najjači turnir u regiji popularnu „KUTIJU ŠIBICA“, može li vaša ekipa pod vodstvom legendarnoga  Jerke Ćesića Ljudine napraviti neki zapaženi rezultat?

Da, prošli smo u treće kolo. Uz kombinaciju starijih i iskusnijih, te par mlađih činimo dobru klapu, kako na terenu tako i vani, a uz legendarnoga Ljudinu vjerujemo da možemo doći bar među osam najboljih i  na taj način predstaviti naše Posušje.

9.Može li Dario Penava do dresa reprezentacije BiH?

Naravno da može. Izbornik reprezentacije, Ivo Krezo, je moj trener a ujedno i moj najbolji prijatelj (hahah). Šalim se malo, uz trud,rad, odricanje i dobru igru vidim se kroz par godina u dresu reprezentacije.

10.Pratiš li svoj nekadašnji klub HŠK Posušje i  po tvom mišljenju zaslužuje li ovaj nekadašnji gigant barem Prvu ligu FBiH?

Naravno da pratim svoj matični klub, itekako zaslužuju mjesto u Prvoj ligu i duboko se nadam da će još ove godine ući u Prvu ligu. Navijači i građani Posušja zasigurno zaslužuju gledati jače i uzbudljivije utakmice na “zelenom dragulju”.

11.Zaslužuje li po vama Posušje malonogometni klub i po vama da li ovaj mali gradić ima talenta i interesa za ovaj dosta popularan sport?

Posušje itekako zaslužuje imati svoj malonogometni klub, ima puno talentiranih mladića i djevojčica. Nadam se da će vlast u skoro vrijeme reagirati te da ćemo osnovati malonogometni klub u Posušju.

 

Uredništvo portala zahvaljuje se Dariu na izdvojenom vremenu za naš portal, te mu želimo mnogo sreće u nastavku karijere.

 

Posuški.info. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.