Gabrijel Boban: ” Nadam se dogovoru s HŠK Posušjem!”

HŠK Posušje je prvi dio polusezone Premier lige BiH završilo na visokom 7. mjestu, a velika zasluga za ovaj uspjeh, pored trenera Granića, pada i na Gabrijela Bobana, robusnog napadača koji je najbolji strijelac plavo-bijelih. U nekoliko posljednjih kola zabijao je golove, a i kad nije bio strijelac, zalaganjem i voljom nosio je ekipu do pozitivnog rezultata. 33- godišnji Požežanin u svojoj karijeri branio je boje Osijeka, Zagreba, Kamen Ingrada, Varaždina ali i FC Scherifa iz Moldavije. Cijena je prema Tranfsermarktu skakala i do, za naše prilike, visokih 800 000 eura. Međutim, na kraju se spletom okolnosti skrasio u Posušju gdje s 33 godine pokazuje jasnu nogometnu klasu. Razgovarali smo s Gabrijelom koji nam priznaje kako mu je u Posušju stvarno lijepo, a osobito jer je blizu more.

Pohvalio je Gabrijel i atmosferu: ” Atmosfera u klubu je odlična, spoj mladosti i iskustva i stvarno smo jedna obitelj. Kao i u svakom klubu naravno da ti znači kad te navijači podržavaju i vole. To je samo jedan dodatan vjetar u leđa.

Mislim da možemo biti zadovoljni kako smo odradili polusezonu, a pogotovo zadnje 4 utakmice, mogao se i imati i koji bod više ali sve u svemu dobro je…” nastavlja Boban koji za trenera Granića ima samo riječi hvale: “Moj odnos sa šefom Granićem je zaista sjajan, jako dobra osoba i odličan trener, odgovara mi njegova filozofija nogometa i to se odrazilo na formu.

HŠK Posušje se infrastrukturno stalno nadograđuje, a mnogo se ulaže i u omladinski pogon. Gabrijel je također potvrdio navedeno. “Posušje je jedan klub koji stvarno raste, i do sada se već napravilo dosta, a u narednoj godini će se napraviti još više. Mislim da je Posušje na dobrom putu da postane jedan ozbiljan i konkurentan klub u Premier ligi u svakom smislu.”

Ono što nas je najviše zanimalo ali i sve navijače i simpatizere kluba je pitanje ostanka Bobana u momčadi Gorana Granića.

Interes drugih klubova postoji, trenutno još ništa ne znam da li ostajem u Posušju, ja se nadam da ćemo se uspjeti dogovorit.” – kratko je odgovorio ali i potvrdio kako bi volio pronaći zajednički jezik s Upravom plavo-bijelih. Navijači bi sigurno bili najradosniji jer s ovakvom igrom i igračima poput Bobana mogle bi se ispisati nove crtice u knjižicama povijesti kluba s Mokrog doca.

posušje.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.