Granični policajac iz BiH i državljanin Hrvatske optuženi za korupciju

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv pripadnika Granične policije BiH i jednog državljanina Hrvatske zbog korupcije.

Optužnica je podnijeta protiv Dejana Ivaštanina, rođenog 1980. u Bosanskoj Gradišci, državljanina BiH, policijskog službenika zaposlenog u Graničnoj policiji BiH, te Ermina Bičakčića, rođenog 1987. u Sarajevu, državljanina Hrvatske, piše Federalna novinska agencija.

Optuženi Ivaštanin se tereti da je dana 22. studenog 2020. na MGP Gradiška obavljajući poslove granične kontrole na ulazu u BiH, u cilju stjecanja nezakonite koristi zahtijevao i primio dar da u okviru svojih ovlaštenja izvrši radnju koju je bio dužan izvršiti.

U optužnici je navedeno da je optuženi Ivaštanin navedenog dana, prilikom kontrole putnih isprava od optuženog Bičakčića i osobe koja se nalazila sa njim u vozilu, inzistirajući da navedene osobe koje ulaze u BiH nemaju potrebna Covid odobrenja i potvrde, iako je znao da to nije bilo točno, zahtijevao i primio dar kako bi im, bez dodatnog zadržavanja, dozvolio prelazak državne granice, a optuženi Bičakčić službenoj osobi u institucijama BiH učinio novčani dar kako ne bi proveo zakonski propisanu proceduru.

Optuženi se terete da su počinili – Ivaštanin kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz Kaznenog zakona BiH, a optuženi Bičakčić kazneno djelo davanje dara i drugih oblika koristi iz istog zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

2 komentara

  • Jebaj ga ,šef ga uvali pod led pravo ,javno se pričalo da se na spornom snimku vidi i uzeti novac i sef njegov koji ga grli i ljubi a bio je uz njega te dužan prijaviti istog i sprečit izvršenje kaznenog djela.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.