Grdović proslavio 45 godina karijere

Mladen Grdović sinoć je proslavio 45 godina karijere na koncertu održanom u dvorani ‘Krešimir Ćosić‘ na zadarskom Višnjiku, koji se pretvorio u pravu feštu. Publiku je oduševio hitovima koji su obilježili njegovu karijeru poput: ‘Nije u šoldima sve‘, ‘Evo mene moji ljudi‘, ‘Dalmatinac sam‘, ‘Tu je moj dom‘, ‘Bolje živim nego ministar‘…

Gosti na Grdovićevom koncertu bili su Zlatko Pejaković, Emilija Kokić, Maja Šuput, Duško Lokin, Antonija Šola, Jure Brkljača i Dino Petrić.

Grdović kaže kako je njegov službeni početak bio 1978. kada je objavio svoju prvu singl ploču.

– Pjesme za nju mi je napisao moj veliki prijatelj Đorđe Novković. Na A strani bila je pjesma ‘Između poljupca dva‘, a na B strani ‘Kupit ću bijelog konja‘. Uskoro nakon toga, snimio sam još dvije Novkovićeve pjesme ‘Huanita‘ i ‘Srce je k’o gitara‘. I sad bi se moglo reći da je tako sve počelo, ali to baš i nije točno, jer nije zapravo počelo kada sam imao dvadeset, nego kada sam imao petnaestak godina. Naime, već tada sam osnovao svoj prvi bend ‘Dalmati‘, s kojima sam svirao u Crvenoj luci. Pjevali smo talijanske kancone i svjetske evergreene, a ulaskom rock scene na velika vrata obrađivali smo i hitove svjetski poznatih bendova The Rolling Stonesa, Deep Purple, Uriah Heep… – prisjeća se glazbenik koji će kao najdraži dio svoje karijere izdvojiti upravo svoje glazbene početke.

– Nisam se ja od tada previše promijenio. I dalje na glazbu ne gledam kao na posao, i dalje volim zapjevati ljudima, nagnati ih da zaborave svakodnevne teškoće i da pjevaju sa mnom… – kaže glazbenik koji je već s četiri godine pjevao talijanske kancone zbog čega su ga prozvali Robertino, prema malom talijanskom pjevaču ‘čudu od djeteta‘, a prva publika su mu, osim oca Bepa, majke Vere, brata Paula te sestre Luize, bili rođaci i susjedi.

Završio je nižu, potom i srednju glazbenu školu, a već s trinaest godina krenuo je na svoje prve gaže. Nastupao je i na tadašnjim popularnim Gitarijadama u Jazinama na kojima je osvojio i nekoliko nagrada.

– U mom prvom bendu bio je i Božidar Kalmeta. On je svirao klavijature – prisjeća se Grdović, kojem se bend raspao zbog njegovih sportskih obaveza.

– Iz tog perioda imam tridesetak zlatnih medalja koje sam osvojio kao kormilar u čamcu poznate zadarske braće Bajlo – prisjetio se Grdović.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.