Grlić Radman: Potrebno je što prije pristupiti formiranju vlasti u BiH

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman osvrnuo se uoči sastanka šefova diplomacija zemalja EU u Briselu na situaciju u Bosni i Hercegovini te je poručio kako je potrebno što prije pristupiti formiranju vlasti.

Na početku obraćanja medijima, Grlić Radman se osvrnuo na situaciju u Ukrajini te je naglasio kako Hrvatska nastavlja svoju podršku ovoj državi.

Naša obaveza je da pomognemo državi koliko možemo, ističe šef hrvatske diplomacije.

Nakon toga, osvrnuo se na situaciju na Zapadnom Balkanu koji će također biti tema današnjeg sastanka.

Kada je riječ o Zapadnom Balkanu, radujemo se summitu u Tirani koji će se održati u prosincu. Očekujemo od svih zemalja da usklade svoju politiku s EU i da implementiraju sankcije Rusiji. Trebaju promovirati regionalnu suradnju i stabilnosti, dobrosusjedske odnose kao i dobre odnose s članicama Europske unije, poručio je Grlić Radman.

Također, osvrnuo se i na situaciju u BiH.

Očekujemo od političkih lidera u BiH da se fokusiraju na brzo formiranje vlasti na svim razinama. Također, očekujemo da preuzmu odgovornost i da rade na ustavnim i izbornim reformama, te svih drugim koje su potrebne za nastavak europskog puta koji Hrvatska podržava, zaključio je Gordan Grlić Radman.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.