HDZ 1990: “Vlada ŽZH ignorira djecu i njihove odgajatelje!”

Na adresu našeg portala došlo je priopćenje za javnost ispred HDZ 1990 kojeg potpisuje Antonija Banožić predsjednica ŽO HDZ 1990 ŽZH. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Županijski odbor HDZ1990 ŽZH poziva predsjednika vlade ŽZH Zdenka Ćosića, te resornu ministricu Ružicu Mikulić da hitno reagiraju na trenutnu situaciju u školstvu Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, u svom priopćenju sindikat je izrazio namjeru da ne želi odustati od štrajka, dao konkretne i potpuno razumne razloge te uvijete za normalizaciju stanja.

HDZ 1990 već je podržao zahtjeve za povećanje plaća u prosvjeti znajući da plaće od 2010. do 2021. nisu gotovo nimalo rasle, dok su troškovi života rasli preko 50%. Vlada ŽZH  povećala je plaće svim proračunskim korisnicima za 5% od 10. mjeseca ove godine, a sukladno punjenu Proračuna, koje je daleko bolje od očekivanja, mogla je iznaći način i povećati i 10%.

Obzirom na gospodarski status ŽZH-a, čudna je i poražavajuća činjenica da je prosvjetna plaća u našoj županiji niža od prosjeka u ostalim hrvatskim županijama.

Apeliramo na Vladu da pokaže mudrost, razumijevanje i odgovornost i ponudi rješenje koje će vratiti učenike u klupe, a profesorima osigurati dostojanstvene uvjete rada dogovorom i potpisivanjem Kolektivnog ugovora.

Ono što nas posebno žalosti da vlada ŽZH već dvanaest dana štrajka ne reagira na isti i potpuno ignorira odsustvo školovanja četiri generacije djece, a kako stvari stoje ukoliko nešto ne urade isto će se dogoditi i sa još devet generacija osnovne škole.

HDZ 1990 u ime djece, njihovih roditelja te odgojno-obrazovnih ustanova poziva vladu ŽZH da kontaktira sindikat i da zajedno iznađu rješenja za i onako narušeno školovanje ovih generacija.

Posušje.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.