Hercegovac u zadnjih 55 godina gotovo svake godine kupuje novi Mercedes

Hrvat iz Hercegovine Stojan Miličević (86) iz njemačkog Calwa je vjerojatno rekorder po broju novih Mercedesa koje je kupovao posljednjih 55 godina.

Tijekom svog života vozio je između 55 i 60 Mercedesa i svi su bili u njegovu vlasništvu.

Njegov sin Željko Miličević, koji ga je nominirao u izboru za ”Hercegovac godine”, kaže kako mu je otac zadnjih 55 godina, gotovo svake godine kupovao novi Mercedes, a posljednjeg je kupio 2023. godine. U kolovozu će ponovno kupiti potpuno novog Mercedesa, piše Fenix-Magazin.com.

Ljubav prema Mercedesu je Hercegovcima u krvi, sa smiješkom je otkrio 86-godišnji umirovljenik.

Stojan Miličević je rođen u Slipčićima kod Mostara. Tu je završio i osnovnu školu, a u Mostaru je pohađao srednju školu. Vojni rok je služio u Skopju. Od 1960. do 1966. godine bio je zaposlen u tvornici Ložionica u Mostaru, a uz posao je igrao i nogomet. Igrao je za klubove NK Slipčići i FK Lokomotiva Mostar.

Stojan je u Njemačku stigao 1966. godine, gdje je godinu dana radio kao građevinski radnik. Potom se 1967. godine zaposlio u tvornicu Mercedes-Benz Sindelfingen. Ta se tvornica smatra jednom od vodećih svjetskih centara za sigurnost, inovacije i dizajn u proizvodnji vozila više i luksuzne klase u globalnoj proizvodnoj mreži.

U tvornici Mercedes-Benza, Stojan je ostao raditi do 1998. godine kada je otišao u mirovinu.

Stojan Miličević sa svojim prvim Mercedesom (Foto: Privatna arhiva)

Od kad je u mirovini, Stojan sa suprugom Ankom jedan dio godine provodi u Hercegovini, odnosno u Čapljini, a drugi u njemačkom Calwu. Stojan i Anka su roditelji troje djece i imaju dvoje unučadi.

Možda je i posao u tvornici Mercedesa bio razlogom što se Stojan zaljubio u Mercedese jer ih je u svom životu kaže imao više od 50, i to novih, Mercedesa. Danas u svom vlasništvu ima dva Mercedesa.

Svoj prvi Mercedes Stojan je, kaže, kupio davne 1969. godine, i od tada do danas gotovo svake godine kupuje novi Mercedes.

U proteklih 55 godina bio je vlasnik oko 50 novih Mercedesa, a ovaj posljednji kojega je preuzeo u ožujku 2023. godine jačine je čak 307 KS (AMG CLA 35 4MATIC). Osim sto je gotovo svaku godinu vozio novi Mercedes u nekoliko navrata je imao u svom vlasništvu i po dva Mercedesa. Dakle, u svom vlasništvu je imao između 50 i 60 Mercedesa, rekao je Stojanov sin Željko Miličević.

Sin Željko ističe kako se taj podatak može provjeriti u tvornici Mercedes Benz Sindelfingen.

Na žalost, nemamo fotografije svih tih Mercedesa, ali imamo fotografiju njegovog prvog Mercedesa iz 1969. godine. Naime Mercedesovi radnici imaju pravo i nakon odlaska u mirovinu, uz veliki popust, kupovati nove Mercedese i to sve do kraja života, kaže Željko Miličević.

Iako ima 86 godina, Stojan i dalje planirati kupovati i voziti Mercedese, a novog Mercedesa kupit će već u kolovozu ove godine.

Značajno je napomenuti kako u Njemačkoj ne postoji dobna granica do koje vozač smije voziti osobno vozilo.

2 komentara

  • A što bi menjo svake godine nego dobije ga dosta jeftinije pa nanjem zaradi 20 Tisuća eurića ljubušakje to slabi ljudi sve u pemziju a rata videl niđe ogavno i jadno

  • A di si bija kad je domovina krvarila narod branitelji dođo sa linije nemadu dici dat pojest e moj čoik a sada znate doć pa moja rvacka ni rza ni obraza poserem tise na sred mercedesa

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.