Hercegovački investitor poklanja dionice tvrtke radnicima

Swisslion Group d.o.o. Novi Sad suglasno volji članova društva prenosi bez naknade (besteretno) svoje akcije u postotku od 64,309529% i broju 24.541.992, koje ima u gospodarskom društvu Swisslion Industrija alata a.d. Trebinje svim zaslužnim zaposlenim koji su u posljednjih 10 godina doprinijeli uspješnom poslovanju preduzeća.

Navodi se to u odluci koju je u utorak u Beogradu potpisao predsjednik koncerna “Swisslion” Rodoljub Drašković.

Nalaže se Upravi Swisslion Industrija alata a.d. Trebinje da sa sindikatima izradi popis poklonoprimatelja i kriterije za raspodjelu poklonjenih akcija. Konačne popise svih zaposlenih koji su doprinijeli uspješnom poslovanju preduzeća treba dostaviti Skupštini Swisslion Group u roku od 30 dana od dana donošenja odluke, radi definiranja konačne liste zaslužnih primatelja akcija, navodi se u odluci dostavljenoj medijima.

Nagrada za doprinos

U obrazloženju se navodi kako je skupština grupacije ovu odluku donijela na osnovu prijedloga Borda direktora Poslovnog sustava Swisslion Takovo uz suglasnost Predsjednika Poslovnog sustava Rodoljuba Draškovića.

Smatramo da će Skupština Swisslion IAT, koja će imati apsolutnu većinu kapitala u poduzeću, zajedno s upravom i rukovodstvom biti sposobni nastaviti kontinuitet poslovnog uspjeha IAT. Poslovni sustav Swisslion Takovo smatra da su najvećim dijelom zaposleni doprinijeli uspjehu poslovanja ovog poduzeća, uz financijsku pomoć od strane članica poslovnog sustava Swisslion Takovo. Ovom Odlukom Swisslion grupacija nagrađuje zaposlene u Swisslion IAT ad za njihov doprinos uspješnom poslovanju, kaže se u obrazloženju odluke.

Dodaje se da je na sastanku predsjednika Poslovnog sustava, sindikata IAT-a , uprave i rukovodstva, održanom 1. prosinca2020. godine, definiran zaključak – Poslovni sustav Swisslion Takovo će uspostaviti trajnu poslovnu suradnju sa Swisslion IAT ad, koja će doprinijeti daljnjem uspješnom poslovanju ovog preduzeća.

Međusobne optužbe

Inače, Drašković je prošlog mjeseca poručio da će povući investicijske projekte i gospodarske djelatnosti iz Hercegovine, jer nije došlo do promjene društveno-političkog sustava i gospodarskog ambijenta.

U dopisu koji je tada poslan trebinjskim medijima, Drašković je između ostalog naveo da Vladi Republike Srpske ili HET-u poklanja 64,31 posto akcija u Industriji alata, uz zakonsku obvezu da “Swisslion Group” d.o.o. Novi Sad plate 8.750.025 eura koliko je ova grupa investirala u IAT.

Tada je naveo da je rok za izjašnjavanje 15. prosinca, u suprotnom će Swisslion Group 21. prosinca 2020. godine blokirati poslovne račune IAT-a i pokrenuti zakonsku naplatu svojih potraživanja a IAT a.d. Trebinje poslati u stečaj i likvidaciju.

Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora SNSD-a i bivši gradonačelnik Trebinja Luka Petrović poručio je nakon toga Draškoviću da prvo državi izmiri dug od 16 milijuna KM i kamate koje potječu još od vremena jeftine kupovine cjelokupne imovine “Industrije alata Trebinje” (IAT), nakon čega se može povući iz ove kompanije kao što je najavio.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.