HERCEGOVAČKI POSKOCI USPJEŠNI NA PRVENSTVU FEDERACIJE

Hercegovački “poskoci” su u subotu 06.04.2019. nastupili na taekwondo Prvenstvu Federacije BiH koje se održalo u Kaknju. Na Prvenstvu se okupilo više od 400 natjecatelja u disciplinama sportske borbe, formi i kicka. Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja predstavljalo je 25 natjecatelja koji su se izborili za 25 medalja i to 5 zlatnih, 5 srebrnih i 15 brončanih medalja te pehare za ekipno prvo mijesto u mlađim kadetima, drugo mijesto u seniorima i treće mjesto u formama. Taekwondo klub “Poskok Kočerin” iz Širokog Brijega nastupio je na Prvenstvu sa 13 natjecatelja koji su osvojili 9 medalja od kojih su 4 zlatne, 2 srebrne i 3 brončane te pehare za ekipno drugo mjesto u formama i treće u kicku.
Zlatne medalje osvojili su Antea Kraljević, David Grubišić, Nikola Knezović, Mate Dragoja i Sara Grubišić iz Posušja te Leonardo Mikulić, Ante Galić, Iva Mikulić i Stanko Ćavar iz Širokog Brijega.
Srebrne medalje osvojili su Lucija Miličević, Karlo Galić, Luka Landeka, Karlo Topić i Matej Bešlić iz Posušja te Magdalena Kvesić, i Anamarija Martinović iz Širokog Brijega.
Brončane medalje su osvojili Šimun Topić, Boris Gavrić, Dominik Jukić, Luka Kraljević, Filipa Bašić, Klara Grubišić, Klara (Mara) Grubišić, Ilija Jukić, Matej Bešlić, Blago Grubišić, David Dumančić, Anamarija Jukić i Mihaela Senjak, te kočerinjani Anamarija Gašpar, Lana Sabljić i Nika Vukoja.

Petar Boban, trener

Prvenstvo je bilo jako dobro organizirano od strane organizatora i domaćina. Što se tiče sportske borbe u kojoj su nastupili posušani najviše se istakao mlađi kadet David Grubišić koji vec niz turnira niže samo pobjede kao i još neki natjecatelji koji su iz turnira u turnir sve bolji. U disciplini formi imali smo dobre nastupe u oba kluba ali nažalost zbog nedostatka sudaca na ovom Prvenstvu forme su sudili samo 3 suca umjesto propisanih 5 te se najveća i najniža ocjena ne odbacuju pa je lako manipulirati prilikom davanja ocjena što ne znači da suci nisu dobro ocjenjivali nastupe ali je problem za natjecatelje, suce i trenere. Ovo su dva bratska kluba koja na sva natjecanja putuju zajedno i daju potporu jedni drugima, pa iako su nekada i suparnici na sportskom terenu dokaz su kako sport ima pozitivan utjecaj na mlade ljude. Čestitam mojim poskocima na nastupima i ostvarenim rezultatima.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.