Hercegovački poskoci uspješni u Visokom

Na međunarodnom taekwondo natjecanju u Visokom nastupilo je više od 400 natjecatelja iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Natjecanje se održalo u subotu 09.03.2019. a na njemu su nastupili taekwondo klubovi “Poskok” iz Posušja i taekwondo klub “Poskok Kočerin iz Širokog Brijega.
Posuške poskoke predstavljao je 21 natjecatelj, a natjecali su se u sportskoj borbi i formama. Posuški poskoci osvojili su ukupno 22 medalje i 3 pehara. U ukupnom poretku turnira posuški taekwondo klub osvojio je ekipno 3 mjesto, 1 mjesto u kategoriji mlađih kadeta i kadetkinja i 2 mjesto u ekipnom poretku formi.
Zlatne medalje za taekwondo klub “Poskok” osvojili su: Lucija Miličević, David Grubišić, Patrik Marić, Sara Grubišić, Matej Bešlić (forme), Mate Dragoja (forme) i Luka Landeka (forme).
Srebrne medalje osvojili su: Luka Kraljević, Nikola Knezović, Antea Kraljević, Ilija Jukić i Sara Grubišić (forme).
Brončane medalje osvojili su: Anamarija Miličević, Marta Grubišić, Klara Grubišić, Klara (Mara) Grubišić, Rafaela Čutura, Marko Jurišić, Ivan Jukić, Matej Bešlić, Filipa Bašić i David Dumančić (forme).

Uspješni su bili i “kočerinski poskoci” koji su se natjecali u disciplini forme i kick. U kicku je nastupio Stanko Ćavar koji je osvojio zlatnu medalju i pehar za ekipno 3 mjesto u muškom kicku.
U formama je nastupilo 11 kočerinjana koji su se izborili za 6 medalja. Zlatnu medalju osvojio je Leonardo Mikulić, srebrne medalje su osvojili Lana Sabljić, Anamarija Martinović i Ante Galić a brončane Magdalena Kvesić i Iva Mikulić.
Taekwondo klub ” Poskok Kočerin” osvojio je 3 ekipno mjesto u ukupnom poretku formi.
Poskoke su na ovom natjecanju pratili treneri Petar Boban, Mihaela Senjak i Lucija Bašić.

Petar Boban, trener
Ovo je bio završno pripremno natjecanje pred nastup na Državnom prvenstvu koje će se održati 23.03.2019. godine u Posušju. Što se tiče posuških “poskoka” na ovom natjecanju uveli smo nekoliko mladih poskoka kojima je ovo bilo prvo ozbiljnije natjecanje i koji su naše mlade nade u budućnosti. Formaši iz oba kluba su pokazali da su i dalje u vrhu BiH taekwondoa kada su u pitanju forme. Naše trenerice su odradile vrhunski posao danas a zahvaljujem se našim sponzorima, roditeljima i bakama koji nas uvijek prate i podupiru.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.