Hercegovina: SIPA otkrila i privremeno oduzela veću količinu cigareta

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije danas su na magistralnom putu M-17, na području općine Jablanica, zaustavili i pretresli putnički automobil te lišili slobode osobu koja je upravljala navedenim vozilom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo „Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Tijekom pretresa vozila, koji je izvršen po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3.500 kutija cigareta različitih proizvođača bez akciznih markica, koje su bile skrivene u posebno izrađenom spremniku.

Osim navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo, koje je bilo namjenski urađeno za krijumčarenje cigareta, i tri mobilna telefona.

Policijski službenici su na području Ljubinja pretresli stambene i pomoćne objekte koje koristi osumnjičena osoba. Navedena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičene osobe, priopćila je SIPA.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.