Hoteli u Sarajevu organiziraju privatne dočeke Nove godine, Čerkez: Ne znam tko im je to dopustio

Pomalo nevjerojatno zvuči informacija kako će u jeku pandemije koronavirusa u glavnom gradu BiH, Sarajevu, biti organiziran doček Nove godine u pojedinim ugostiteljskim objektima. Ali je istinita.

Pandemija koronavirusa, zaustavila je novogodišnju euforiju u BiH. Nema blagdanske atmosfere kao prethodnih godina, no neki hoteli i klubovi odlučili su organizirati svečani doček 2021. godine, uz glazbu uživo i gala večere, prije svega za goste koji su smješteni u njihovim objektima, piše Radio Slobodna Evropa.

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravlja Federacije i član kriznog stožera, na pitanje RSE je li hotelima dopušteno organizirati doček Nove Godine kaže da ne zna tko im je to dopustio.

To nije moja stvar, tko je njima dopustio i ostale stvari. Vi znate da su mjere još uvijek na snazi. Hoće li se mijenjati ili ne, još uvijek ne znam, ali najvjerojatnije neće, dodaje on.

Na pitanje hoće li zbog pandemije zabraniti organizirane proslave Nove Godine u hotelima i klubovima, Čerkez odgovara kako Krizni stožer to ne može zabraniti.

Imaju ministarstva unutrašnjih poslova, imaju inspekcije. Na pogrešnoj ste adresi. Mi donosimo mjere, mjere imamo na snazi, nismo nove donijeli. To je to. Za Novu Godinu još ništa nismo raspravljali. Javno smo rekli da je velika vjerojatnost da će iste mjere biti produžene. I tu smo sve završili. Nikome suglasnost nismo davali. Tko radi, radi, to je njihov problem, navodi Čerkez.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.