Hrga o migrantima: Oni koji misle da je to neprimjereno neka ih udome

Višednevna javna polemika o nasilju hrvatskih policajaca nad migrantima nad državnim granicama ponukala je bivšu voditeljicu i nekadašnju savjetnicu Kolinde Grabar-Kitarović Mirjanu Hrgu da se oglasi na ovu iznimno zanimljivu temu.

Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu RH od ilegalnih ulazaka predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranata, sugerira Hrga uz poruku da ona ne želi da ilegalno ulaze u njenu zemlju te da njome lutaju bez ikakva smisla “skićući ulicama naših gradova jer na način na koju su to zamislili niti u jednu drugu zemlju neće ući”.

Inače su trojica od četvorice policajaca sa sporne snimke suspendirana, a radi se o pripadnicima interventne policije PU Istarske na ispomoći PU Karlovačkoj u nazodru granice.

Potvrdio je to glavni ravnatelj policije Nikola Milina govoreći o onome što je ustanovio posebno oformljen tim koji mora istražiti okolnosti snimke na kojima je vidljivo kako osobe u odorama tuku migrante. Policija u suradnji s tužiteljstvom nastavlja istraživanje, a Milina je naglasio da ti policajci do sada nisu bili evidentirani zbog disciplinskih prekršaja te da su to radili u redovnom radnom vremenu i na svoju ruku nanoseću štetu ugledu policije, prenosi Dnevno.hr.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović također je potvrdio kako je istragom utvrđeno da se radi o policijskim službenicima te da bi istraga mogla biti brzo okončana.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.