HRS: Prosvjeta u ŽZH je već dugo godina zapostavljana

Pretprodaja stanova Posušje
Hrvatska republikanska stranka podržala je štrajk prosvjetnih djelatnika u Županiji Zapadnohercegovačkoj i prozvala je Vladu ŽZH da je već dugo godina zapostavlja prosvjetu.

Priopćenje njihovog županijskog ogranka prenosimo u cijelosti:

Većina prosvjetnih djelatnika u ŽZH podučava u vrlo lošim uvjetima – odrađujući odličan posao zahvaljujući svom znanju, kreativnosti i entuzijazmu – činjenici da svoj posao doživljavaju kao poziv, a ne samo zanimanje.

Društvo bez kvalitetnog obrazovanja je društvo bez budućnosti. Prosvjeta je već dugo godina zapostavljana, a osobito posljednje desetljeće. HDZ-ova vlada premijera Zdenka Ćosića ne samo da je u svojim redovima imala pomoćnike za obrazovanje koji su isposlovali dozvole za privatne škole ”štancanja” diploma, nego nije poštivala procedure, odugovlačila je s potpisivanjem Kolektivnog ugovora, ali i gubila sporove na sudu jer prosvjetnim djelatnicima nije isplaćivala ono što je bila dužna.

Naravno, takva neodgovornost uglavnom se ”lomila” preko leđa poreznih obveznika.

Dok predstavnici Vlade ŽZH zatežu i tvrde kako nema novca za prosvjetne djelatnike – ljude koji obrazuju i odgajaju djecu i mlade u ŽZH. Istodobno vladu iz proračuna ništa nije ograničavalo nabavljati luksuzna vozila HDZ-ovim ministrima, a za što su podizane i kaznene prijave.

Pozivamo roditelje da podupru štrajk upozorenja profesora svoje djece. Hrvatska republikanska stranka ŽZH potporom pravima profesora na pristojna primanja u stvari je potpora kvalitetnom obrazovanju naše djece, priopćeno je iz Županijskog odbora HRS-a ŽZH.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.