HRVATSKA MAKSIMALNA, FAZA OBRANE ZA SVJETSKOG PRVAKA!!!

U posljednjem kolu skupine B u utakmici za 1 mjesto i prenošenje sva 4 boda u sljedeći krug, naši rukometaši su odličnom igrom pobijedili Španjolce sa 23:19 (13:10) i pokrenuli rukometnu euforiju.

Od prve do zadnje minute naša obrana je funkcionirala savršeno a ono što ipak prođe pokupio je Šego koji je već nekoliko utakmica prevaga u ključnim trenutcima. Spustili smo europske prvake na samo 19 postignutih pogodaka, možemo se samo nadati nastavku ovakve igre u obrani bilo to 6-0 ili 5-1 formacija jer teško da od ovoga može bolje. Prema naprijed je također bilo dobro unatoč kratkim razdobljima u kojima je bilo grešaka i nedostatka koncentracije, to je jedini razlog zašto je bilo samo pristojnih 4 razlike na kraju susreta. Istaknuo se Musa kao igrač utakmice, trpao je sve što je mogao. Uz 6 pogodaka snažni Musa borio se kao lav na crti u oba smjera te izlazio kao pobjednik iz skoro svih situacija. Mirni Horvat najbolji je strijelac danas s 8 golova, Stepančić je dodao 3 a Duvnjak 2. Treba istaknuti i mladog Mandića koji je postigao 2 pogotka ali njegov drugi bio je onaj ključni, prekinuo je tada našu krizu od 8 neiskorištenih napada i nije dozvolio Španjolcima da se približe u završnici.
Hrvatska je prenijela sva 4 boda u novu skupinu gdje ju čekaju utakmice s Brazilom, Francuskom i Njemačkom te borba za polufinale.

Nova skupina s prenesenim bodovima:
1. Hrvatska 4
2. Francuska 3
3. Njemačka 3
4. Španjolska 2
5. Island 0
6. Brazil 0

Piše: Tomislav Lončar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.