HRVATSKA PROTIV BRAZILA UNIŠTILA SVE DOBRO NAPRAVLJENO DO SADA!

U prvoj utakmici novih skupina Brazil iznenadio Hrvatsku i pobijedio 29:26 (17:13). Polufinale sada izgleda jako daleko.

Nakon svih 5 pobjeda u Münchenu i prenesena maksimalna 4 boda u Köln sve je izgledalo savršeno, trebalo je još odraditi utakmicu protiv Brazila gdje smo bili izraziti favoriti a onda se s Nijemcima i Francuzima pošteno potući za 2 mjesta u polufinalu. No danas nije išlo ništa po planu, Brazilci su imali svoj put i dubokom obranom na početku nas natjerali na greške u igri 7 na 6, koje su koristili te postizali pogotke na prazan gol. Stvorili su veliku prednost od 6 razlike i zadržali ju do kraja. Mi smo se primakli u par navrata, došli smo u jednom trenutku na 26:25 ali nije bilo dovoljno, bili su to samo individualno dobri trenutci našeg danas najboljeg igrača kapetana Duvnjaka te ponekad Karačića i Stepančića. Duvnjak je i najbolji strijelac kod naših sa 6 pogodaka a po 5 su dodali Stepančić, Štrlek i Horvat. Ostali igrači nisu bili na razini kao ni golmani koji nisu imali šanse protiv razornih udaraca iz vana i kontri odlučnih Brazilaca.
Brazil je jednostavno bio bolji i zasluženo pobijedio. No nije još sve gotovo naši se moraju probuditi, popraviti obje faze igre, pokušati se vratiti na igre koje smo imali u prvoj fazi prvenstva jer još možemo ići dalje s dvije pobjede u preostalim utakmicama. Bit će jako teško ali ne i nemoguće što nam je pokazala i utakmica sa Španjolcima. Dodatni peh reprezentaciji je ozljeda Cindrića, danas nije mogao igrati veći dio utakmice te je upitan za ostatak prvenstva.

Piše: Tomislav Lončar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.