Hrvatski rukometaši večeras igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Olimpijske igre

Zadovoljan sam, posebice sa zadnjim treninzima. Zadnji igrači su stigli kasno u ponedjeljak tako da nismo imali puno vremena, ali neće biti lako ni našim protivnicima, rekao je novi izbornik
U praktički istom sastavu na parketu kao na Euru u Njemačkoj, ali uz jedno drugo ime na klupi. Čovjeka koji zna kako osvajati medalje i koji je u svijetu poznat kao jedan od najpriznatijih stručnjaka. 
Hrvatska danas započinje put prema Olimpijskim igrama u Parizu. Naši rukometaši večeras od 20.15 igraju protiv Austrije u prvom kolu kvalifikacijskog turnira u Hannoveru. Dagur Sigurdsson odradio je tek nekoliko treninga s momčadi, kapetan Domagoj Duvnjak priključio mu se tek dan uoči prve utakmice. Nije tu bilo puno vremena za uigravanje, ali za Islanđanina nema alibija. Mora odvesti Hrvatsku na Olimpijske igre i tako spriječiti novu blamažu hrvatskog rukometa. Prije tri godine u Parizu na bolan način ostali smo bez Tokija, što je uzdrmalo našu reprezentaciju i ostavilo velike posljedice na jednu takvu rukometnu silu. Bez medalje smo od Eura 2000. godine, a Sigurdsson je došao i dobio velik novac kako bi nas vratio na rukometni vrh.

A što je pripremio za prvu utakmicu protiv Austrije?

– Bilo bi bolje da smo imali dva tjedna priprema i koju pripremnu utakmicu, ali tako je za sve ekipe. Oni, doduše, nisu promijenili trenera. Zadovoljan sam, posebice sa zadnjim treninzima. Zadnji igrači su stigli kasno u ponedjeljak tako da nismo imali puno vremena, ali neće biti lako ni našim protivnicima. Teško se pripremiti na suparnike kada imaju novog trenera. To bi mogla biti naša prednost – rekao je Sigurdsson.

Na ovome turniru nije bitan dojam. Pobjede nam trebaju pod svaku cijenu, a onda će nakon toga novi izbornik imati priliku nametnuti svoj stil igre.
– Sutra neću gledati toliko na stil igre, želim da pobijedimo. To je najvažnije. Ne trebam vidjeti kombinacije i golove za YouTube, želim pobjedu. Gol-razlika je potencijalna opasnost ovog turnira, samo dvije ekipe mogu proći, svi mogu pobijediti svakoga, moguće je da će svaki gol biti važan.

Sigurdsson je okupio gotovo identičnu reprezentacija koja je bila deveta na Euru u Njemačkoj. Domagoj Duvnjak opet će predvoditi našu reprezentaciju, a Luka Cindrić mora konačno pokazati da može biti lider nakon što se Dule umirovi.

Austrijanci više nisu nepoznanica u rukometnom svijetu. Etablirali su se kao ozbiljna sila nakon sjajnog nastupa na Europskom prvenstvu. I sami smo se uvjerili u njihovu snagu, remizirali smo u prvom krugu iako smo vodili tri razlike pet minuta prije kraja. Vjerujemo kako se to večeras neće ponoviti i da će nakon utakmice naši rukometaši doći korak bliže Parizu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.