HŠK Posušje sutra počinje pripreme: Igračima četvorka, navijačima petica

”Moramo stvoriti desetak šansi da bi možda dali jedan gol”, govorio je trener Posušja Stipe Balajić nakon posljednje prvenstvene utakmice u prošloj godini, a uz to je naglasio i kako svojim momcima nema šta zamjeriti u vremenu u kojemu je vodio ekipu Posušja.

”Ne mogu im riječ jednu zamjeriti. Kapa do poda. Na proljeće su do kraja prvenstva 42 boda u igri u toj borbi za ostanak. Dobro ćemo se pripremiti i nadam se da ćemo uspjeti”, kazao je Balajić. Od kraja prvog dijela sezone ponavlja se kako se na Mokrom docu neće gomilati pojačanja i da ove zime neće biti prometno kada su u pitanju dolasci i odlasci igrača. Govorilo se cijelo vrijeme o nekoliko ciljanih pojačanja, a posebno se priželjkivao napadač. Priželjkuje se još uvijek i svi su svjesni kako realizacija Posušju nije jača strana. Puno ekipa u prvenstvu nije golgeterski učinkovito, ali samo je Leotar (14) dao manje golova od Posušja (15). Igrača na probi već od sutra sigurno će biti, iako je u zimskom prijelaznom roku gužva uvijek manja nego u ljetnom.

”Ne treba nam puno pojačanja. Treba nam samo malo bolji rezultat. Dvije ili tri pobjede u nizu bi nas dignule, ako i ne bude nekih pojačanja nastavit ćemo ovako. Borit ćemo se dalje. Mislim da momcima nema tko što prigovoriti za većinu utakmica koje su odigrali, nedostaju nam ta tri ili četiri boda koja smo sigurno zaslužili”, kazao je Balajić, a da se došlo do još tih nekoliko bodova koje spominje Balajić njegova momčad bila bi deveta ili osma, ali bi puno mirnije ušla u pripreme i nastavak prvenstva, koje sada čekaju na desetom mjestu sa 16 bodova. Toliko bodova na svom kontu imaju još i osmi Rudar i deveti Leotar pa je na dnu jako tijesno.

Prvenstvo se nastavlja krajem veljače, a Posušje tada ide u goste Radniku u Bijeljinu, potom na Mokri dolac stiže Sloboda, a ovaj drugi krug natjecanja završavaju na Pecari protiv Širokog Brijega. Nakon posljednje utakmice Balajić je smo pitali da ocijeni sebe i svoje igrače. Podsjećamo tada je rekao da sebe ne bi ocjenjivao. To je prepustio drugima, a na ljestvici od 1 do 5 igračima je dao četvorku.

”Nedostajala je ta ‘točka i’, odnosno realizacija s kojom bi imali tri li četiri boda više i imali još veće zadovoljstvo. Zadovoljan sam. Nismo imali nijedan eksces u svlačionici u ova dva tri mjeseca koliko sam tu. Znate kako je kad imate 25 igrača, uvijek ima nezadovoljnih, onih koji ne igraju… ali kod nas nije bilo toga. Nedostajalo je samo malo više kvalitete, da iz ničega možda nekad zabijemo gol da bi došli do ta tri boda”, kazao je Balajić, koji sa svojim trupama pripreme na Mokrom docu počinje sutra (12. siječnja) u 15 sati.

Balajić je igračima dao četvorku, a navijačima su svi dali čistu peticu. I to svakako vrijedi spomenuti da je Mokri dolac bio jedan od posjećenijih stadiona u državi, ali u Hrvata uopće, a kada se u obzir uzme broj stanovnika i prosječna posjećenost onda je svakako po tom parametru najposjećeniji stadion, a posuški navijači definitivno su najkulturniji i najsportskiji pred kojima svi rado žele igrati – jedino HŠK Posušje od svih premijerligaških klubova, a i puno šire, nije platilo nijednu kaznu zbog navijačkih izgreda. Na Mokrom docu nije se dogodio nijedan.

posusje.info (V.B)

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.