ILIJA JUKIĆ OSVOJIO EUROPSKI TURNIR U PODGORICI


Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja je ove subote nastupio na europskom E1/G1 taekwondo turniru Montenegro Podgorica open 2021 u Podgorici. Ovo je jedan od mađunarodnih turnira koji je bodovni za europsku i svjetsku rang listu a na njemu je nastupilo više od 400 natjecatelja iz 32 države.

Posuški klub je nastupio sa 3 natjecatelja i osvojio dvije medalje. David Miličević osvojio je broncu u kategoriji kadeta do 49 kilograma. U kvalifikacijskom meču pobjedio je predstavnika Srbije rezultatom 29:28 da bi u polufinalu predao borbu nakon druge runde zbog ozljede, pri rezultatu 8:20 za slovenca.Filipa Bašić je u kategoriji kadetkinja do 59 kilograma izgubila u borbi za medalju od predstavnice Srbije rezultatom 11:17.Najuspješniji posuški sportaš na ovom turniru bio je Ilija Jukić. Ilija je finalnom meču pobjedio predstavnika reprezentacije Srbije rezultatom 8:6 i osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora do 78 kg.

Ovo je Iliji bio zadnji pripremni turnir pred nastup na Europskom juniorskom prvenstvu za juniore koje se od 12. do 15. Studenog održava u Sarajevu. Ovo je prva zlatna medalja za Iliju i Klub na ovako jakom natjecanju, a za njega je ovo do sada najuspješnija godina u sportskoj karijeri bez ijednog poraza.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.