Imoćanin osvojio zlatnu medalju za ekstra djevičansko maslinovo ulje

Naš poznati imotski maslinar Bruno Rebić, jedan od začetnika maslinarstva u Imotskoj krajini, sudjelovao je na X. međunarodnoj manifestaciji „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“ i osvojio zlatnu medalju za kvalitetu u kategoriji ekstra djevičanskog maslinovog ulja, piše radio-imotski.hr.

Inače, Manifestaciju koja je 12. prosinca 2020. god. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Šibensko-kninske županije održana u Vodicama, organizirala je  Udruga dalmatinskih uljara u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i Udrugom senzornih analitičara Olea Šibenik, a suorganizatori su: Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo poljoprivrede i Alutech AIC.

Zavod za javno zdravstvo ocjenjivao je kemijske parametre ulja, dok je Udruga senzornih analitičara OLEA Šibenik radila organoleptiku. Na Manifestaciji je sudjelovalo ukupno 316 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Bruno Rebić natjecao se u kategoriji višesortnih ulja, a njegovo je ulje osvojilo ukupno 92,12 bodova te se iz Vodica u Imotski vratio s još jednom zlatnom medaljom i diplomom što je svakako dodatna potvrda uspješnog rada njegova obiteljskog gospodarstva.

Kažu da maslina ne može dati zlatno ekstra djevičansko ulje, a da ne vidi mora. Dašak morskog zraka, koji do Rebića strane dopire kroz Tunel sv. Ilije, uz puno truda, ljubavi i odricanja cijele obitelji receptura je koja Brunovim uljima daje neupitnu kvalitetu, dosad nagrađenu brojnim zlatnim medaljama s različitih natjecanja.

Ovo je svakako dokaz da se može kvalitetno baviti maslinarstvom i u Imotskoj krajini koja nije tradicionalno maslinarski kraj. Ujedno je motivacija Brunu za daljnje ustrajanje u očuvanju kvalitete njegovih ulja i poticaj drugima koji žive u Imotskom da se počnu baviti tom granom koja će oplemeniti naš kraj i oživjeti naše zapuštene doce, pristave i njive.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.