Inspekcija najavila: Od sutra počinju velike kontrole, evo tko je prvi u redu za pretres

Federalni inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove počinju od ponedjeljka, 11. ožujka, akciju pojačanih inspekcijskih nadzora na području Federacije BiH.

Cilj je suzbijanje nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo (FUZIP).

Također, napominju da je 12 federalnih tržišno, turističko-ugostiteljskih inspektora Federalnog tržišnog inspektorata započeo pojačani nadzor sedam dana ranije, 4. ožujka.

Nadzore provode Mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i županijskih inspekcijskih organa, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period ožujak-kolovoz ove godine”.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata. Pojačani nadzori obavljat će se do 25. kolovoza ove godine.

Iz FUZIP-a apeliaraju na gospodarske subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet kažnjavanja. Po okončanju akcije pojačanog inspekcijskog nadzora na području Federacije BiH, javnost će biti informirana o rezultatima iste, navodi se u priopćenju.

1 komentar

  • Zasto inspekcija ne kažnjava kupce 50m od objekta ako nemaju račun.Zakonom je i to regulisano, ali se ne primjenjuje.Najlaksi način imaš nemaš račun, pa će svaki kupac traziti račun, ne zna ko ga čeka ispred prodavnice.

    6
    1

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.