Ivan Penava: Roditelji novog lidera DP-a Posušje su zamijenili Vukovarom u potrazi za boljim životom

Miroslava Škoru na čelu Domovinskog pokreta naslijedio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Rođen je 31. prosinca 1974. godine u Vukovaru kao drugo dijete u obitelji Zdenke i Ante Penava koji su Posušje i rodnu Hercegovinu zamijenili u potrazi za boljim životom u Vukovaru. Djetinjstvo je Penava proveo u današnjem Gradu heroju, u gradskoj četvrti Borovo naselje, gdje je bio učenik današnje OŠ Siniše Glavaševića.

Srednju Matematičko informatičku školu upisao je u Vukovaru. Zbog Domovinskoga rata, teških stradanja i okupacije grada, školovanje nastavlja u Gimnaziji Varaždin, a 3. i 4. razred srednje škole završava u zagrebačkoj 15. Gimnaziji – poznatom MIOC-u.

Svoje zanimanje odlučio je usmjeriti prema sportu s obzirom da se od osnovne škole vrlo aktivno i uspješno bavio veslanjem. – Upisao sam Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje sam i diplomirao 1999. godine, te stekao zvanje profesora kineziologije. Iste godine imam čast biti veslačkim reprezentativcem Hrvatske na Vojnim svjetskim igrama, a nastupao sam i na međunarodnim veslačkim regatama za veterane – stoji u biografiji novog lidera DP-a.

Uskoro je uslijedio i povratak u Vukovar. – Zaposlio sam se kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj školi Vukovar u kojoj sam nakon osam godina profesorskoga rada izabran za ravnatelja, što sam s uspjehom radio šest godina. Tri semestra obavljao sam i poslove vanjskog suradnika – predavača za TZK /Tjelesno zdravstvena kultura/ na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru. Potaknut potrebama radnoga mjesta i vlastitom željom za proširivanjem znanja upisao sam 2010. godine doktorski studij na Ekonomskom fakultetu, gdje mi je preostalo samo obraniti završni doktorski rad na temu: Usklađenost strukovnog obrazovanja s tržištem rada. Pored toga, autor sam i nekoliko objavljenih radova iz istoga područja – navodi Penava.

Oženjen je i otac je dvoje djece, piše Vecernji.ba.

2 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.