Iz sindikata poručuju da uvjetovanje radnika cijepljenjem u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da cijepljenjem protiv koronavirusa uvjetuju radnike.


U izjavi za Klix.ba je istaknuo da organi Sindikata još nisu razmatrali, kako je izjavio, represivne mjere poslodavaca te je podsjetio da su apelirali na vlasti da čim prije nabave cjepiva i da omoguće cijepljenje onima koji se žele cijepiti.

Smatra da je građanima trebalo biti omogućeno da biraju cjepivo kojim će se cijepiti , a što je slučaj u susjednim i državama Zapadne Europe.

Ponovio je da cijepljenje mora biti dobrovoljno i da se mora omogućiti izbor cjepiva. Tvrdi da zakonski nije moguće radnika uvjetovati cijepljenjem.

“Ne podržavamo bilo kakve represivne mjere i uvjetovanja. Prvo, to nije moguće zakonski, zakonski nije uređeno i ako dođe do takvih stvari moraju se promijeniti pojedini zakonski propisi”, naglasio je.

“Ponavljam, takva vrsta diskriminacije i prisile nije moguća. Naravno da mi to apsolutno ne želimo podržati”, zaključio je predsjednik SSS BiH Selvedin Šatorović.

Podsjećamo, dvije tvrtke iz Bosanske Dubice i Milića obavijestile su radnike da se moraju cijepiti te da će u suprotnom biti upitan njihov status kao radnika.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.