Iznenada preminuo Ivan Bagarić, ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad

Ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad doc.dr. Ivan Bagarić preminuo je iznenada u četvrtak u poslijepodnevnim satima u 58. godini života od posljedica srčanog udara.
Bio je poznati liječnik i političar te član HDZ-a RH i HDZ-a BiH. Na prvim slobodnim izborima održanima 1990. godine u BiH izabran je za zastupnika u Parlament BiH (Vijeće općina).

Bio je dragovoljac u Domovinskom ratu, član GSSRH i načelnik saniteta HVO-a. Od 2003. do 2011. bio je zastupnik u Hrvatskom saboru. Do iznenadne smrti bio je ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad, predavač na mostarskom Sveučilištu te jedan od organizatora humanitarnog konvoja “Bijeli put” za Središnju Bosnu.

Bagarić je rođen 11. studenog 1961. godine u Mesihovini kod Tomislavgrada, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinu je završio na Medicinskom fakultetu u Sarajevu,piše Bljesak.info.

Magistrirao je na temu ”Medicinska služba Hrvatkog vijeća obrane kao model organizacije ratnog zdravtva” na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je na temu ”Kvaliteta zdravstvene skrbi nakon primarne artroplastike kuka” na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.