Javni prijevoz nikada nije bio bliži: Znate li da u Kini metro prolazi kroz stambenu zgradu?

Stambena zgrada kroz koju prolazi metro zaista postoji, a nalazi se u gradu Chongqing u Kini.

Ne samo da lagani putnički voz prolazi kroz stambenu zgradu od 19 katova, već tu postoji i stajalište. Dakle, stanari stanova mogu jednostavno otići do šestog ili do osmog kata gdje mogu sačekati svoje prijevozno sredstvo.

Ovaj grad postao je turistička atrakcija kako bi se uvjerili da ova stanica metroa Libiza zaista postoji i svakodnevno funkcionira bez problema. Linija “dva” ovog sada već popularnog metroa nudi jedinstveno iskustvo vožnje kada je riječ o javnom prijevozu, a pruža i predivan pogled na grad i rijeku u blizini.

Grad Chongqing, koji se nalazi u jugoistočnoj Kini, prostrana je metropola koja broji 49 milijuna stanovnika, pa su arhitekti i urbanisti postali zaista kreativni u stvaranju koegzistencije transportnih i stambenih projekata u ovom kineskom gradu.

Stanica Liziba ima dva ulaza i izlaza, prostire se na površini od 3.100 kvadratnih metara i građevinskoj površini od 6.000 kvadratnih metara. Sastoji se od dva dijela: donji dio je stanična zgrada od 7 katova, a na vrhu stanice nalaze se dvije stambene zgrade od 11 katova.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.