Jedinstvena fešta održana danas u Imotskom, evo po čemu grad postaje prvi takav u Europi

Jedinstvena fešta održana je danas u Imotskom, gradu koji će prvi u Europi uskoro imati prvi spomenik kultnom njemačkom automobilu, u obliku kamenog Mercedesa 115 u naravnoj veličini.

Vrijedni članovi Oldtimer kluba “Imotski” i njihov poduzetni predsjednikIvan Topić Nota, pobrinuli su se da im u Imotski dođe četrnaest članova oldtimer kluba Mercedesovih automobila iz Stuttgarta s deset iznimnih ljepotana toga simbola njemačke automobilske industrije.

Među njima i jedan Mercedes 300 SL iz 1964. godine sa 240 konjskih snaga koji se procjenjuje na više od tri milijuna eura. Bili su na svojevrsnoj izložbi u glavnoj imotskoj ulici i ostalih 68 Mercedesa iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, iz mnogih gradova Hrvatske. Svi oni došli su s jedinim ciljem – biti na postavljanju kamena temeljca za budući prvi spomenik Mercedesu u kamenu u Europi, ali i šire, te time ući u povijest.

Najviše pažnje privukao je onaj Mercedes 300 SL, a privlačili su je i Ante Dodig i Milan Bušić. Prvi je došao sa zlatnim lančićem na kojem su bili križ i znak Mercedesa.

“Samo njima vjerujem”, rekao je Ante koji je pola svoga životnog vijeka proveo u Njemačkoj. Milan je pokazao srebrnu značku i člansku iskaznicu Mercedesa u čijim je tvornicama radio 40 godina.

Kamen temeljac za prvi spomenik Mercedesu blagoslovio je i položio donIvan Turić, počasni predsjednik Časnog suda Oldtimer kluba Imotski nakon što je predsjednik kluba Ivan Topić Nota rekao:

– Podižemo spomenik u tvrdom imotskom kamenu, prvo čvrstoći imotskog čovjeka i njegovoj opstojnosti na ovoj hrvatskoj grudi, a zatim i najboljem automobilu na svijetu koji Imoćani i najviše cijene. Spomenik se uskoro počinje klesati – reprometarijal je već osiguran.

Slobodna Dalmacija

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.