Kapetan Zadra Posušanin Marko Ramljak podigao pehar za prvaka Hrvatske

Osam tisuća navijača Zadra slavilo je četvrti naslov prvaka Hrvatske dok je njihov kapetan Posušanin Marko Ramljak podizao pehare namijenjene prvaku.

Zadar je furiozno ušao u utakmicu u protiv Splita. Već u prvih osam minuta utrpali su domaći četiri trice, od čega Lakić dvije. Imali su i potpunu dominaciju u skoku, čvrstinu u obrani kojom su ‘ugušili‘ Mavru, raspoloženog Ramljaka… S druge strane nervozno je u utakmicu ušao Shorter, nije imao tko povući, a trener Subotić je rotirao tražeći rješenja, napadački raspoloženu petorku.

Domaćin je dominirao od početka do kraja, a veći dio utakmice imali su dvostruko više koševa od protivnika. Na kraju je završilo s visokih 99:62 za Zadrane. I u prve dvije utakmice igrane u Split slavio je Zadar pa su ovu finalnu seriju okončali s 3-0.

”Atmosfera je bila fantastična, praznik košarke, sve tri utakmice. Koliko smo god sad tužni i razočarani jer smo htjeli više, bila je čast igrati ove utakmice. Drago mi je što je Dalmacija vratila košarku. Prije svega čestitke za to ovi momcima na terenu u žutim i bijelim dresovima, a onda i svim Splićanima i Zadranima koji su uveličali atmosferu” kazao je trener Splita Srđan Subotić.

Najučinkovitiji u redovima novog prvaka bio je Luka Božić sa 16 koševa, 13 skokova i 11 asistencija. Kapetan Marko Ramljak koji je prošle sezone nosio i dres Posušja pridružio mu se s 10 koševa, pet skokova i dvije asistencije.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.