Karmen: Masterschef mi je pružio nezaboravno iskustvo

Simpatična Gruđanka Karmen Jurčić (20), jedina predstavnica Hercegovine u ovogodišnjem Masterchefu, koja je dogurala do top 9 kandidata, ispala je u ponedjeljak iz ovog kulinarskog showa.

Ljubav prema kuhanju pojavila se nakon završetka srednje škole

– Ljubav prema kuhinji pojavila se unazad dvije godine, nakon što sam završila srednju školu. Prolazila sam kroz jedan teži period gdje još uvijek nisam uspjela pronaći sebe. Kuhinja i kreiranje različitih jela u meni su stvarali dozu zadovoljstva. Za sebe, kuhanje bih definirala kao neki bijeg od stvarnog svijeta i obveza, oaza mira i spokoja. Moj mali svijet u kojem kreiram najukusnija jela za zahtjevna nepca moje obitelji, nekada funkcionira, nekada ne, ali tu sam da učim, uvijek spremna na izazove i nove avanture, kazala je Karmen na početku razgovora za Grude Online.

Prijava za kulinarski show Masterchef dogodila se sasvim spontano i neplanirano, a uvijek voli reći da one najljepše stvari dolaze spontano i neplanirano. – Baš kao što je i ova odluka za prijavu na Masterchef došla, te je zaista rezultiralo na kraju nečem nezaboravnom, duboko utkanom u meni, poručuje Karmen.

Iskustvo provedeno u Masterchefu pamtit će kao jedno od životnih škola kojoj je najteže pao taj manjak komunikacije sa svojom obitelji na kojoj nije navikla, a s ostalim se odlično izborila tako da sav taj proces kroz koji je prošla će definitivno pamtiti kao jedno nezaboravno iskustvo.

Nakon ispadanja, emocije su se posložile, pa na sve to gleda puno pozitivnije. – Samo mogu biti ponosna na sebe, a krivnju nkome ne prebacujem, niti sebi niti drugome, Iz showa sam otišla s puno lijepih dojmova. Nije mi žao što sam se prijavila, ali ne mislim da ću se prijaviti opet jer ne volim ponavljanja. Ova priča je zauzela svoju stranicu u mojoj knjizi, a sada idem dalje nizat uspjehe, istaknula je.

Tijekom cijelog sudjelovanja u ovom showu kulinarska granica se dosta podigla za mladu Karmen. – Imala sam jako dobre mentore i dobre prijatelje koji su puno pridonijeli u obogaćenju moga znanja. Prostora za napredak svakako ima. Na svako jelo koje sam napravila sam ponosna. Nekada su rezultati bilo malo lošiji, nekada malo bolji. Uvijek sam prihvaćala kritike i pokušala u idućem izazovi i na idućem jelu dati svoj maksimum.

Za nešto posebnije društvo izdvojila je Željku i Gogu, Ivana, Tomu, Anu i Fiću, Roka, Emu i Zveki, jer to je ekipa s kojom je najbolje kliknula i ekipa s kojom će svakako funkcionirati nakon ovog showa.

Što se tiče žirija, jedna jako ozbiljna i profesionalna ekipa, tolerantni, karakterni i staloženi, jako motivirani da ulože svo svoje znanje u nas što se je i moglo vidjeti po našem napretku. Stjepana bih izdvojila kao nekoga s kim sam najbolje kliknula u kulinarskom smislu. Sva trojica imaju karakter i autoritet, zbog toga nemam pravo da izdvojim nekog tko je stroži ili manje stroži, mogu im samo reći gospodo moja kapa do poda, poručila je Karmen.

Nakon sudjelovanja u Masterchefu promijenilo se dosta toga

– Moje samopouzdanje je puno jače, očvrsnula sam na nekim poljima i dokazala sebi da nikada ne trebam sumnjati u dvije stvari: moju hrabrost i moju ludost. Ostat ću i u medicini i u gastronomiji jer ne volim monoton niti isti tempo. Ova dva pravca u meni će buditi strast, a u isto vrijeme raditi balanas. A tko zna za što me je Bog još predvidio, ja se veselim svemu što mi dolazi u susret.

U svom domu u Grudama najviše voli spremati rižoto i tjesteninu, te da najviše i najčešće kuha za svoju obitelj i prijatelje.

Iskustvo u Masterchefu donijelo joj je puno lijepih i dobrih stvari, a za kraj poručila je: Nebitno imao/la 15 ili 50 godina, budite dovoljno jaki i hrabri da uzmete u ruke ono što volite i budite dovoljno strpljivi da sačekate ono što zaslužujete. Pored svakog u životu jednom prođe zlatna kočija, ne dozvolite da propustite svoj voz. Možda je baš Masterchef vaša prilika. I zapamti, ako nešto radiš iz duše ne boj se pokazati emocije, ne boj se zaplakati jer time dokazuješ da ono što radiš jednostavno funkcionira, jer to voliš.

grude-online.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.