Kim Jong Un stigao u Rusiju

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un stigao je u utorak u Rusiju na očekivani sastanak s predsjednikom Vladimirom Putinom koji je izazvao zabrinutost oko potencijalnog sporazuma o oružju za rat Moskve u Ukrajini.

U njegovoj pratnji su najviši vojni dužnosnici zaduženi za tvornice oružja i streljiva sposobne za nuklearno oružje, javlja AP.

Službena Središnja novinska agencija Sjeverne Koreje priopćila je da se Kim ukrcao na svoj osobni vlak u nedjelju popodne, u pratnji članova vladajuće stranke, vlade i vojske u zemlji.

Vojska Južne Koreje procijenila je da je vlak prešao u Rusiju negdje rano u utorak, rekao je Jeon Ha Gyu, glasnogovornik ministarstva obrane Južne Koreje, na sastanku ne objašnjavajući kako je vojska došla do informacija.

U Kimovoj delegaciji vjerojatno su njegov ministar vanjskih poslova Choe Sun Hui i njegova dva najviša vojna službenika, maršali Korejske narodne vojske Ri Pyong Chol i Pak Jong Chon.

Kim očito vodi Jo Chun Ryonga, dužnosnika vladajuće stranke zaduženog za politiku streljiva koji je pratio lidera na nedavnim obilascima tvornica za proizvodnju artiljerijskih granata i projektila.

Sjeverna Koreja možda ima desetine milijuna artiljerijskih granata i raketa zasnovanih na sovjetskim dizajnom, što bi moglo dati ogroman poticaj ruskoj vojsci u Ukrajini, kažu analitičari.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.