Kiša spasila od katastrofe Roško Polje

U srijedu se ponovno aktivirao požar u Roškom Polju kod Tomislavgrada koji je zbog bure ugrozio obiteljske kuće i imovinu mještana.

Na dijelu zaseoka Vojkovića i Radoša požar je naglo buknuo te se velikom brzinom počeo spuštati do prvih obiteljskih kuća u Roškom Polju. U tom valu vatrene stihije izgorio je traktor u vlasništvu jedne obitelji, kazao je Feni zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević.

Dodao je kako je u gašenju požara sudjelovalo oko 100 gasitelja, uglavnom mještana Roškoga Polja i vatrogasaca, a u pomoć je priskočila i rodbina iz drugih duvanjskih sela.

Gasilo se svim i svačim, nije bilo dovoljno vatrogasne opreme, ali prioritet su bili ljudi i kuće, dok je ostalo bilo u drugome planu, kazao je Jurčević.

U gašenje požara pritekao je i radni stroj obitelji Kovačević iz Tomislavgrada, a o kakvoj silini požara je riječ, govori i to da je vatra prešla preko njega, na sreću ne zapalivši ga.

Kada su gasitelji mislili da je sve izgubljeno i da se ne mogu dalje boriti, pala je toliko željena kiša i ugasila požar, kazao je Jurčević.

Jurčević je kazao kako je nakon kiše na Roškom Polju pala krupa te uništila poljoprivredne kulture što je, po njegovim riječima, još jedna nevolja koja je zadesila taj kraj.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.