KNEZOVIĆ: “IZDAJU JE LAKŠE FINANCIRATI KAD JE NE GLEDAMO IZ PRVE RUKE”!

Društveni aktivist i kolumnist Marijan Knezović u objavi na Facebook profilu naveo je da gotovo svi članovi Odbora za Hrvate izvan RH trebaju spustiti glave prolazeći Mostarom, Vitezom i Orašjem.

Iz ove skupine Knezović je izdvojio jedino generala Željka Glasnovića i čelnika MOST-a nezavisnih lista Božu Petrova, a razlog je rasprava i glasovanje o Deklaraciji Hrvatskoga sabora o položaju Hrvata u BiH.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

“Članovi odbora za Hrvate izvan RH glasovali su danas na odboru o amandmanima na deklaraciju o Hrvatima u BiH. Zastupnici HDZ-a i Hrvata izvan RH, Božo Ljubić i Željko Raguž, složno su s kolegama iz SDP-a i ostalima prisutnima na odboru, osim generala Glasnovića i Bože Petrova, glasovali:

  • PROTIV amandmana Mosta da se krene pružati pravna potpora pripadnicima HVO-a
  • PROTIV amandmana Mosta da se zahtjeva prestanak diskriminacije hrvatskih branitelja u BiH jer im se sudi po strožem zakonu
  • PROTIV amandmana Mosta da se izjednače prava hrvatskih studenata s prebivalištem u BiH s onima koji ga imaju u Hrvatskoj pri dodjeli državnih stipendija
  • PROTIV amandmana Mosta da se izjednače prava djece ratnih invalida HVO-a s djecom branitelja HV-a
  • PROTIV amandmana Mosta za dopisno i elektroničko glasovanje kako bi i dalje mogli svoditi pola milijuna ljudi na par konzulata
  • PROTIV amandmana Mosta da se od Hrvatske zahtjeva primjereno reagiranje kod relevantnih međunarodnih institucija te da se zatraži micanje visokog predstavnika, odnosno diktatora.
  • glasovali su ZA prijedloge i amandmane svojih voljenih kolega iz SDP-a koji dodatno degradiraju deklaraciju i od nje prave list za odlaganje vatre, a Hrvate su pljuvali u sabornici jučer, od Stazića pa nadalje. HDZSDP koalicija je očito već jako dobro uigrana.

Biti će jako, jako zanimljivo vidjeti sutra na glasovanju u saboru tko su to još saborski zastupnici HDZ-a i drugih koji se kunu u Hrvate u BiH, a pristali su pljunuti u lice tim Hrvatima po stoti put. Poštovani zastupnici koji niste ili nećete podržati konkretnu deklaraciju i amandmane koji pomažu prepolovljenom narodu, de miša mu, ne branite nas više i radije ne dolazite na posao uopće, plaća vam ionako kapka redovno na naš trošak, a izdaju je lakše financirati kad je ne gledamo iz prve ruke.

Što se odbora tiče, Glasnović i Petrov jedini i dalje mogu uzdignute glave proćiMostarom, Vitezom i Orašjem. Ostali neka je spuste ili neka radi vlastitog dostojanstva ne dolaze, a znat ćemo tko su jer ću i osobno uložiti svaki mogući napor i pobrinuti se da svaki politički Hrvat u BiH sazna kako je glasovao koji ‘njegov zastupnik’ u saboru po ovom pitanju.”, naveo je Knezović u objavi.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.