Kobna zabava: Mladići iz Hrvatske konzumirali čarobne gljive, jedan slučajno zadavio drugoga?

U utorak navečer, 7. rujna, trojica muškaraca u dobi od 21, 22 i 23 godine, svi iz Hrvatske, zabavljali su se u stanu u Villachu u Austriji. Prema pisanju austrijskih medija, zabava je završila kobno za 22-godišnjaka. U srijedu je 21-godišnjak priznao da ga je zadavio.

Trojica mladića konzumirali su gljive, poznate kao čarobne gljive koje sadrže opojne tvari psilocibin i psilocin u stambenoj zgradi u Villachu.

U srijedu su dvojica prijatelja svjedočila da se 22-godišnjak počeo ponašati sve agresivnije na zabavi. Nakon toga, njegov 21-godišnji prijatelj pokušao ga je smiriti, ali očito tako jako da je zadavio 22-godišnjaka.

Markus Kitz, glasnogovornik Državnog odvjetništva reko je da je smrt uzrokovana gušenjem vrata rukama ili šakama. Kad se mladić prestao micati, pozvan je spasilački tim. No, ni liječnik hitne pomoći mu više nije mogao pomoći, piše Orf.

Mladići u dobi od 21 i 23 godine, uhićeni su u ponedjeljak po nalogu Javnog tužitelja. Detaljan obdukcijski nalaz trebao bi biti dostupan od četiri do šest tjedana, kao i toksikološki izvještaj koji bi trebao pokazati jesu li se konzumirale i neke druge droge.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.