Koliko novca je Zdravko Mamić izdvojio za svoju haciendu u Hercegovini?

Nedaleko od vodopada Kravica u Ljubuškom diže se nova rezidencija Mamićevih.

Iako je sam Zdravko Mamić više puta javno rekao da vilu gradi njegov sin Mario, očito da tata drži sve konce u rukama. Barem prema snimcima čitatelja 24sata sa mjesta gdje se gradi hacijenda Zdravka Mamića.

Kakav praznik?! Pa je l’ prekjučer bio praznik? Idemo raditi, u p.m. Ali ne da ja to govorim kao gazda… Pitajte svoje roditelje, djedove i očeve. Oni su tako izgradili najmoćniju državu na svijetu, Njemačku, na svoj osebujan način poticao je radnike na gradilištu.

Pod palmama u hladu

Gdje god se selio, Mamić to radi u svom stilu, kako je radio čitav život. No pitanje svih pitanja je koliko košta to velebno zdanje podignuto na surovom hercegovačkom kamenu s vilom prizemnicom, bazenom, sportskim terenom na kojemu se mogu igrati nogomet, košarka i tenis te se odmarati pod palmama u hladu.

Novinari su nazvali desetak arhitekata, građevinara i agenata za nekretnine, od kojih se većina ispričala čim je čula prezime Mamić, a oni koji su se i usudili procjenjivati vrijednost ovoga projekta nisu bili spremni javno to reći. Kažu da ne bi bilo u redu s obzirom na to da ne rade na projektu.

S obzirom na to da se cijene građevinskog materijala i ruku u BiH razlikuju od cijena u Hrvatskoj, prema ovim fotografijama snimljenima iz zraka, neka slobodna procjena je da gradnja vile vrijedi oko pola miliona eura, rekao je jedan građevinar, piše 24sata.hr.

Drugi je dao više vremena proučivši što se sve do sada izgradilo, koliko objekata na imanju, pa je rekao:

Pretpostavljam da kuća, koliko se vidi prizemnica, ima oko 500 kvadrata plus vinski podrum od 150 kvadrata. Tu je i pomoćni objekt od 70 kvadrata, koliko ima i bazen. Cijena gradnje i opremanja navedenog iznosi oko dva milijuna eura, a zemljište s uređenjem i ogradom još oko pola milijuna eura. Sve skupa stoji dakle oko 2,5 milijuna eura, a tolika je i tržišna vrijednost ove nekretnine.

Impresivan izdatak

S obzirom na to da se Zdravko Mamić hvalio kako je Dinamu zaradio 2,5 milijardi kuna i da je on “siromah” u usporedbi s tim iznosom, a da je osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 15,3 milijuna eura iz Dinama, ova vila za njega i nije impresivan izdatak.

Inače, Zdravko Mamić je, prema pisanju Jutarnjeg lista, krajem prošle godine prodao obiteljsku vilu na zagrebačkom Tuškancu za šest milijuna eura.

Njegov bivši dom kupila je Linda Ćorić, supruga poduzetnika Danka Ćorića, jednog od najimućnijih Hrvata i osnivača lanca kladionica SuperSport.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.