Komšić: Milanović neće dočekati slanje vojske, što su dolazili, dolazili su

Član Predsjedništva BiH i kandidat koalicije “Željko Komšić za građansku državu”, danas je o politikama koalicije razgovarao sa građanima Doboja, Žepča i Zavidovića. Komšić je kazao kako je pokrenuo inicijativu Milijun ljudi za građansku državu, te ocijenio da građani širom Bosne i Hercegovine sa naročitim odobravanjem prihvaćaju inicijativu i njene političke ciljeve, jer je riječ o ciljevima svih onih koji su se borili i bore za državu Bosnu i Hercegovinu.

Govoreći o ishodu političkih događanja koja se tiču izmjena izbornog zakona BiH, Komšić je istakao da je Visoki predstavnik Christian Schmidt zaista namjeravao nametnuti izmjene izbornog zakona, na etničkom principu, a u korist HDZ-a, ali su se građani suprotstavili tome na protestima pred OHR-om. Izrazio je i zabrinutost zbog činjenice da druge probosanske stranke, tokom predizborne kampanje uglavnom zaboravljaju građanima predstaviti svoje političke ideje, te da nude međusobno optuživanje, što nije dobro u trenutku kada se prijeti narušavanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Odgovarajući na pitanja građana u vezi sa porukama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a o tome da će kroz misiju EUFOR-a poslati vojsku Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, Komšić je kazao da Milanović to neće nikada dočekati, te da su vrata Bosne i Hercegovine po tom pitanju zatvorena. ”Što su kao vojska dolazili, dolazili su”, poručio je Komšić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.