Kosovski ministar objavio potresno otkriće: Djevojčica (11) silovana više od godinu dana

Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla naveo je danas da prve informacije pokazuju da je 11-godišnja djevojčica, silovana tijekom lipnja i kolovoza ove godine, zapravo silovana mnogo duže – više od godinu dana.

Na današnjoj konferenciji rekao da je od šefa Kosovskog policijskog inspektorata (PIK) zatražio da se kao svjedoci pozovu svi policajci uključeni u ovaj slučaj kako bi se razjasnilo što se dogodilo, navodi Nova.rs.

Kazao je da nadležne institucije nisu zaštitile žrtvu, ali je izrazio uvjerenje da će svi propusti biti utvrđeni te da će odgovorne osobe biti kažnjene.

– Prve informacije su da je ova maloljetnica silovana više od godinu dana. Zahtjev sam uputio izravno načelniku Policijskog inspektorata Kosova kako bi svi koji su uključeni u ovaj slučaj mogli biti pozvani kao svjedoci, kako bi institucije i javnost Kosova bile pravilno obaviještene o tome što se dogodilo, što su institucije učinile i što će učiniti – naveo je.

– Sve dosadašnje informacije govore nam o uzastopnim propustima nadležnih institucija da najprije zaštite ovu maloljetnicu, a zatim i identificiraju što se dogodilo, ali i identificiraju počinitelje koji, nažalost, još uvijek nisu uhićeni – dodao je.

Dana 27. kolovoza, 11-godišnju djevojčicu sedam sati spolno je napastovalo pet osoba, od kojih su dvije odrasle i tri maloljetne. Kasnije je otkriveno kako je silovana i u lipnju.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.