Kosta imao prvi dan škole, a majka ‘dječaka ubojice‘ prekinula bolovanje, vratila se predavati na fakultet

Ove nedjelje bit će točno četiri mjeseca od krvavog pira u kojem je 13-godišnji dječak Kosta K. koji je u međuvremenu navršio 14 godina u samo dvije minute u beogradskoj školi na Vračaru hladnokrvno očevim pištoljem ubio devet svojih vršnjaka i omiljenog čuvara, ‘čiku‘ Dragana.

Tog 3. svibnja dogodilo se jedno od najbrutalnijih masovnih ubojstava na području Balkana čiji će se razmjeri još dugo pamtiti i analizirati. Kosta je postao jedino dijete na svijetu koje je s 13 godina počinilo ovakav užasan masakr, mediji su uz njegovo ime prišili još i ‘dječak ubojica‘, a on je svojim činom zauvijek promijenio živote, ne samo svoje obitelji, nego i obitelji svojih deset žrtava.

Od trenutka uhićenja, kad je tog kobnog jutra nakon svog čina nazvao policiju rekavši im da je ‘psihopata koji mora da se smiri‘, Kosta K. se nalazi na beogradskoj Klinici za neuropsihijatriju, na odjelu za djecu i mlade, gdje liječnici svakodnevno prate njegovo stanje, a pod nadzorom je i kriminalističke policije.

U Srbiji je svake godine 1. rujna prvi dan nove školske nastave, a ovu je ‘dječak ubojica‘ dočekao u bolnici. Kako prenose tamošnji mediji Kosta je nastavio školovanje preko interneta. Njegova nastava odvija se po modelu koji se koristio u vrijeme pandemije koronavirusa. Masovni ubojica osmi razred će završiti preko posebne škole Dr. Dragan Hercog i nastavu će pratiti iz svoje bolničke sobe.

Za to vrijeme otac mu se nalazi u zatvoru, a njegova majka Miljana Kecmanović vratila se među učenike. Ona je zaposlena na Biološkom fakultetu u Beogradu kao docentica. Republika piše kako svakodnevno odlazi na radno mjesto kako bi se bavila znanstvenim radom i obavljala druge obveze vezane uz rad sa studentima.

Oni koji dobro poznaju Miljanu kažu da se promijenila i da je zbog sinovog zločina ostarila gotovo preko noći. S druge strane, obitelji žrtava joj zamjeraju što je svoj život vratila u kolotečinu i ponovno se aktivirala i posvetila poslu.

Video koji je snimila Republika na kojem su uhvatili Miljanu Kecmanović u Beogradu pogledajte u nastavku.

Ovog ljeta javnost je ostala iznenađena kad se doznalo da je Miljana s kćeri navodno pokušala pobjeći preko granice. Odlazak u inozemstvo je prema pisanju nekih medija najavila srpskom Centru za socijalni rad, navodno je željela ići na odmor u Grčku, međutim nakon razgovora s policajcima na granici sa Sjevernom Makedonijom vraćena je natrag.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.