Kreće uređenje platoa nove osnovne škole

Pretprodaja stanova Posušje

Sijedom sastanka koji je proteklog petka održan s predstavnicima Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), danas je u Općini Posušje načelnik Ante Begić potpisao Ugovor  o realiziraciji projekta „Uređenje platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula, faza I.“ 

Radovi vrijedni gotovo 185.000,00 konvertibilnih maraka uključuju pripremne i zemljane radove (geodetski radovi, iskop, odvoz materijala i zatrpavanje) na površini od 4805 m2 unutar školskog dvorišta. Potom, nabavku, izradu i montažu armature kao i izvođenje svih betonskih I asfalterskih radova. Bit će izgrađeno i označeno i 110 m novih staza te zasađena sadnice drveća.

Načelnik Begić je kazao kako je ovo nastavak intenzivnog angažmana na realizaciji jednog od prioritetnih zadataka u općini Posušje. „Drago mi je da unatoč vanrednoj situaciji koja je uzrokovala i financijske poremećaje, radovi na izgradnji nove osnovne škole ne posustaju. Stoga vjerujem da ćemo u skorijoj budućnosti biti u prilici ostvariti zacrtani cilj, a to je organizacija izvođenja nastave u novom objektu. To će zasigurno doprinijeti poboljšanju uvjeta boravka i rada učenika i nastavnog osoblja, a u konačnici i boljeg prenošenja obrazovne materije.“  Zahvalio bih i svim partnerima koji sudjeluju na ovom projektu, te se nadam kako će i dalje postojati interes za zajedničko ulaganje na ovaj način u našu budućnost, a to su mladi.  

Inače projekt „Uređenje platoa nove Osnovne škole fra Petar Bakula, faza I.“   će se realizirati uz financijsku podršku Federalnog ministarstvo financija i Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), u suradnji sa Federalnim zavodom za programiranje razvoja (FZZPR) i Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOG FBiH). Cilj projekta je poboljšanje općeg ambijenta za školsku djecu kroz izgradnju popratne infrastrukture i zeleniji okoliš s edukacijskim aspektom.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.