Krešić razgovarao s predstavnicima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH (OSBiH) generalbojnik Ivica Jerkić danas su razgovarali s predstavnicima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Tijekom susreta analizirana je dosadašnja civilno-vojna suradnja te istaknut iznimno kvalitetan odnos s braniteljskim udrugama u realizaciji zacrtanih aktivnosti.

Posebno je naglašena suradnja s 1. pješačkom (gardijskom) pukovnijom OS BiH, koja na poseban način predstavlja i baštini sve ono što je HVO predstavljalo tijekom Domovinskog rata, kao i u procesu stvaranja zajedničkih Oružanih snaga BiH.

Zamjenik ministra Krešić upoznao je predsjednike udruga s glavnim smjernicama suradnje koje se provode, kao i značajem kojeg OSBiH imaju u ukupnoj društveno-sigurnosnoj sferi.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo da je došlo do poboljšanja statusnih pitanja pripadnika OSBiH te istaknuli važnost prezentiranja vojnog poziva, naročito mladima, kako bi se i dalje očuvala predviđena personalna struktura OSBiH.

Predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, također, su izrazili zahvalnost na dosadašnjoj potpori MOBiH te naglasili važnost realizacije izgradnje središnjeg muzeja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH u Mostaru. Zaključeno je da će braniteljske udruge biti snažna potpora tom projektu.

Izaslanstvo braniteljskih udruga predstavljali su predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu HVO HB Jasna Zlomislić, predsjednik Udruge članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata HVO HB Dragan Radić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Nikica Tomić, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB Lazar Martinović i predsjednik Udruge hrvatskih logoraša Miroslav Zelić.

U razgovoru su sudjelovali i komandant Komande za podršku OSBiH generalbojnik Marko Stojčić, komandant 4. pješačke brigade OSBiH brigadir Zdravko Rezo, komandant 1. pješačke (gardijske) pukovnije OSBiH brigadir Martin Pažin i pročelnica Ureda zamjenika ministra obrane BiH za politiku i planove Danijela Bilić, priopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.