Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč primljen u Kuću slavnih

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč (52) uvršten je sinoć u Kuću slavnih u Springfieldu, a uveo ga je Michael Jordan, jedan od najboljih košarkaša svih vremena i njegov suigrač u Chicago Bullsima.

Iako su ga za Kuću slavnih nominirali još 2014. godine, Kukoč je u nju ušao iz osmog pokušaja te postao peti Hrvat kojima ima svoje mjesto u toj kući nakon Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića, Mirka Novosela i Dine Rađe.

“Sportom sam se počeo baviti kada sam imao osam godina, i to sa stolnim tenisom i nogometom, pa s 15 košarkom. Karijeru su mi definirali Jugoplastika iz Splita i Chicago Bullsi. Moj rodni grad Split je jedan od najvećih sportskih gradova u povijesti i dao je puno velikih sportskih imena. U međunarodnoj karijeri igrao sam za dvije zemlje – Jugoslaviju i Hrvatsku. I imao sam velikih uspjeha s njima. Igrao sam s velikim imenima u tim reprezentacijama koji su i sami članovi Kuće slavnih, poput preminulog Petrovića, Rađe, Vlade Divca. A igrao sam i s još nekim velikim imenima. Tu želim zahvaliti Jordanu i Scottieju Pippenu što su me ‘razbili’ na Olimpijskim igrama 1992. i tjerali me da radim još više”, rekao je Kukoč u svom obraćanju.

Toni je karijeru počeo u Jugoplastici gdje je igrao od 1987. do 1991., a onda je prešao u Benetton gdje je bio do 1993. kada odlazi u NBA.

U najjačoj ligi na svijetu je proveo 13 godina do 2006. godine, a igrao je za Philadelphia 76erse, Atlanta Hawkse, Milwaukee Buckse i naravno Chicago Bullse s kojim je tri puta osvajao naslov NBA prvaka.

Bio je proglašen najboljim šestim igračem NBA lige, a uspjehe je imao i s Jugoplastikom i Benettonom te s reprezentacijom Hrvatske i Jugoslavije osvojivši dva olimpijska srebra te pregršt medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava.

Inače, sinoć su u Kuću slavnih primljeni i Bill Russell kao trener te Paul Pierce, Chris Webber i Chris Bosh kao igrači.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.