Lidl u ekspanziji u BiH

Načelnik Kalesije Sead Džafić u radnu posjetu primio je Dalibora Lazića i Kerima Handanagića predstavnike kompanije Lidl koja želi investirati u više gradova i općina u Bosni i Hercegovini.

Tema razgovora bila je mogućnost otvaranje objekta ove kompanije na teritoriji Kalesije, odnosno traženje lokacije za izgradnju objekta od oko 2.500 kvadratnih metara prodajne površine, odnosno ukupno oko deset duluma zemljišta gdje bi uz objekt bio i parking prostor i sve ono što je neophodno za nesmetano funkcioniranje.

Kalesija je strateški jako interesantna s obzirom da je blizu granice sa Srbijom, kroz nju prolazi magistralna cesta, a uz to blizinu je i Međunarodni aerodrom Tuzla što je čini idealnim mjestom za investicije, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je predstavnicima Lidl-a predstavio i industrijsku zonu u istočnom dijelu općine gdje nekoliko lokacija ponudio potencijalnim investitorima na razmatranje.

Dalibor Lazić voditelj sektora nekretninama u Lidl-u ističe da je u tijeku istraživanje tržišta i pravljenja spiska lokacija i gradova gdje bi ova kompanija otvorila objekte u ovoj ili narednoj godini, ali da je još rano govoriti koje su to lokacije.

Općinski načelnik je obećao da će kompletna administracija biti na raspolaganju predstavnicima Lidl-a da pomogne u skladu sa zakonskim odredbama ukoliko se odluče da Kalesija bude mjesto gdje će investirati, priopćeno je iz ove lokalne zajednice.

Podsjećamo, u toku su radovi na izgradnji Lidl objekta u Bijeljini te su, prema informacijama kojima N1 raspolaže počeli sa pripremnim radovima na objektu u Sarajevu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.