Među projektima vrijednim 165 milijuna KM i brza cesta Široki Brijeg – Mostar

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zajedno s delegacijom Vlade FBiH,  danas je u Brčkom održao radni sastanak s gradonačelnikom Brčko Distrikta BiH Esedom Kadrićem, zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, te glavnim koordinatorom Vlade Brčko Distrikta BiH Željkom Antićem.

Premijer Novalić je izjavio da su na današnjem tehničkom i operativnom sastanku u Brčkom glavne teme razgovora bile putna infrastruktura, odnosno brze ceste, elektrifikacija pruge, te plinski koridor.

– Sa mnom su ovdje i dva ministra, prometa i komunikacija Denis Lasić, te energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić čiji resori pokrivaju projekte o kojima smo razgovarali, kao i direktori koji trebaju da izvršavaju ovo što se mi danas dogovaramo, a to su direktori JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder, Željeznica FBiH Enis Džafić i BH Gasa Mihajlo Krmpotić. Oni su dobili zadatke koje moraju u narednom periodu točno do određenog vremena obaviti kako bi mogli pristupiti tim projektima – izjavio je Novalić.

Napomenuo je da su ti projekti predviđeni i u proračunu Federacije BiH koji još nije razmatrao Parlament FBiH sa 150 milijuna KM u izvedbi i 15 milijuna KM u projektiranju.

– Dakle, 165 milijuna KM su praktično tri točke: Tuzla- Brčko-Orašje, zatim Bihać – granica Hrvatske na Velikoj Kladuši i to je točka Široki Brijeg – Mostar, a radi se o brzim cestama. Ne čekajući čak niti red koji je vezan za projekt autoceste od Beograda do Sarajeva, to ne isključuje ovo naše djelovanje. Želimo to preteći i početi raditi već naredne godine. Idejni projekt se radi u Autocestama FBiH – naveo je Novalić.

Razgovarano je i o tome da se otvori idejni projekt kada je riječ o plinu, a istovremeno je Željeznicama naloženo da rade idejni projekt za elektrifikaciju. Dvije od ove tri točke, dodao je Novalić, imaju veze s Hrvatskom gdje se radi o interkonekcijama.

– Vlada Federacije BiH će putem ova dva ministarstva uputiti Vijeću ministara zahtjev za kontakt s hrvatskom stranom, ali bez obzira na sve, mi ćemo to raditi – naglasio je Novalić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.