Milanović domaćin 9. Trilateralnog sastanka, stanje u BiH posebna tema

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović domaćin je 9. Trilateralnog sastanka koji će se održati na Brijunima.

Ugostit će predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i predsjednika Republike Austrije Alexandera Van der Bellena. 

Na ovogodišnjem Trilateralnom sastanku razgovarat će se o odnosima između Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Republike Austrije te jačanju odnosa triju država.

Tema sastanka bit će i kriza izazvana ruskom agresijom na Ukrajinu i njezine posljedice za Europsku uniju i države članice. Posebna pozornost posvetit će se situaciji u jugoistočnoj Europi, uključujući aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini, te europskoj perspektivi država jugoistočne Europe.

Prvi Trilateralni sastanak predsjednika Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Republike Austrije održan je 2014. u Beču, kada je dogovoreno da sastanci postanu tradicija razmjene mišljenja o aktualnim pitanjima u međunarodnim odnosima, situaciji u EU i regiji te o odnosima triju država.

Od tada se sastanci održavaju redovito svake godine, a domaćinstvo sastanaka se izmjenjuje. Predsjednik Milanović do sada je sudjelovao na dva sastanka: 2020. u Beču u Austriji i 2021. u Kostanjevici na Krki u Sloveniji.

1 komentar

  • kanite se više Milanovića niste objavili prosvjed kod kružnog toka kako to niko nije vidio niti objavio pa ni radio Posušje

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.