Milanović odgovorio finskom ministru: “I mi smo u šoku jer vas boli ona stvar za nas”

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi“.

Dao je izjavu za medije u kojoj su ga novinari pitali o Finskoj i Švedskoj.

“Moramo tu biti jedinstveni. Kada bismo bili jedinstveni Plenković i ja istog trena bi nas shvatili ozbiljno. Cijena je vrlo mala i Hrvatskoj se itekako može izaći u susret. Ali kad si razjedinjen, onda je ovako”, rekao je Milanović.

“Ja ne odustajem od toga, to je moja prisega. To je hrvatski Ustav. Ja se moram boriti za elementarna prava Hrvata u BiH mirnim putem. Drago mi je da je gospodin Jandroković vrlo mudro i mirno komentirao nešto. S obzirom da je rekao pristojno, odgovorit ću tako. Drago mi je za taj suzdržan ton, ali me neće uspavati. Ušutkat me neće. Nije to pitanje mudrosti, nego nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Ja nisam analitičar. Meni je neobjašnjivo da netko tko ima način da zaštiti Hrvate ne koristi sve instrumente koje ima na raspolaganju”, rekao je predsjednik.

“Ono što je Finskoj i Švedskoj ulazak u NATO, to je nama Izborni zakon u BiH”, rekao je Milanović.

Novinari su ga pitali o izjavi finskog ministra koji je rekao da je šokiran njegovim izjavama.

“Mi smo u šoku smo jer vas boli ona stvar za nas. U šoku smo što nas svaki puta opstruiraju kad je ta tema na stolu i što nas tretiraju kao da smo članica Arapske lige, uz dužno poštovanje”, rekao je Milanović na konstataciju novinara da su Finci navodno u šoku od njegovih izjava.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.