MLADI POSUŠKOG KRAJA  Vole sport, ali i gangu

Već je više puta spominjano kako je posuški kraj grad mladosti, sporta i pjesme u radosti. Dobro je znano i zapisano kako su brojni mladi  Posušani i posušanke zdravi i dobri u brojnim sportovima – i muškim i ženskim.

Dobri su kuglaši, TKD-ovci, košarkaši, nogometaši i mnogi drugi sve do golfa. No, ovom prigodom kanimo još jednom ponoviti kako i u novim vremenima HKUD-ovi – Fra P. Bakula, Vrisak-Vir, te KSD Rakitno vjerno čuvaju svoje kulturne tradicije uz odrasle i još više mlade.

U Rakitnu su tvrdi čuvari svoga kraja i svih vrijednosti. Spominju i pjevanje gange na dolasku i ispraćaju Pape, a stariji se prisjećaju i nastupa starijih  gangašica čak i u Americi.

Na smotri Dječjeg folklora u Batinu, rodnom mjestu velikana fra Petra Bakule mladi sa svih strana pokazali su da vole svoj kraj i baštinu.

Uz moguće jako duge priče valja istaknuti kako će mladi posuškog kraja i drugih hrvatskih krajeva, vjerno čuvati svoju prošlost i živjeti zdravo baveći se brojnim sportovima, glazbom, slikanjem i drugim kreacijama uz dragu pjesmu gangu.

   Posusje.info (PC)

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.